BOMBER

Παιδιά ηρεμήστε… ο Μιθριδάτης είναι, όχι ο Μίκης Θεοδωράκης

Παιδιά ηρεμήστε… ο Μιθριδάτης είναι, όχι ο Μίκης Θεοδωράκης

Αυτό που γίνεται στα social media με το νέο κομμάτι του Μιθριδάτη, «Για να μην στα χρωστάω», δεν έχει προηγούμενο

Οι μισοί το βρίσκουν τέλειο, ανατρεπτικό, επαναστατικό και οι άλλοι μισοί άθλιο και προβοκατόρικο κατά της κυβέρνησης. Για την ακρίβεια όσοι διάκεινται φιλικά στην αντιπολίτευση το μόνο που δεν μας έχουν πει είναι ότι από αυτό το κομμάτι θα πέσει η κυβέρνηση και όσοι αγαπούν τη Νέα Δημοκρατία θεωρούν το τραγούδι «επικίνδυνο» για τη Δημοκρατία.

Σαχλαμάρες και από τις δυο πλευρές. Το άκουσα το τραγούδι, μια χαρά είναι… κανείς δεν κινδυνεύει. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Δημοκρατία. Αν είναι δυνατόν να γράφονται και να ακούγονται τέτοιες ανοησίες για ένα τραγούδι.

Θυμίζω για όσους δεν γνωρίζουν ότι ο Μιθριδάτης Χατζόγλου, ή απλά Μιθριδάτης είναι Έλληνας μουσικός συνθέτης, στιχουργός, ράπερ και MC. Είναι ευρύτερα γνωστός ως μέλος του hip hop μουσικού συγκροτήματος Ημισκούμπρια, που έτσι κι αλλιώς εδώ και χρόνια σχεδιάζουν κομμάτια με θεματικό κέντρο τη σάτιρα. Ο άνθρωπος έχει γράψει και πιο σκληρό στίχο στο παρελθόν.

Το νέο κομμάτι του Μιθριδάτη έχει τίτλο «Για να μην στα χρωστάω» και ουσιαστικά χτυπάει την κυβέρνηση, τους υπουργούς, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έχει διάρκεια 13 λεπτά και επί της ουσίας αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για την χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών που είναι βουτηγμένη στη διαπλοκή κλπ κλπ.

ΟΚ, δεν έγινε και κάτι σπουδαίο.

Κάποιοι προσπαθούν να προσδώσουν στο κομμάτι δυναμική πολιτικού μανιφέστου. «Τον πετσόκοψε τον Μητσοτάκη», γράφουν οι εκστασιασμένοι ριζοσπάστες… Θα έλεγα να ηρεμίσετε σε πρώτη φάση.

Ο Μιθριδάτης είναι, δεν είναι ο Μίκης Θεοδωράκης παιδιά, μην μπερδεύεστε. Έλεος κάπου δηλαδή…

Από την άλλη μεριά οι σκληροί φιλελέδες έχουν βγει στα κάγκελα και κάνουν λόγο για προσβλητικούς στίχους κ.ο.κ. Κι εσείς να ηρεμίσετε αγόρια. Ένα τραγουδάκι είναι, να το βάζεις και να πίνεις την μπυρίτσα σου. Δεν πρόκειται να ξεκινήσει Οκτωβριανή Επανάσταση από ράπερ…

Δεν κινδυνεύει η Δημοκρατία μας ούτε από Μιθριδάτες, ούτε από Υποχθόνιους, ούτε από διάφορους άλλους wannabήδες τύπου 50 Cent και ήρωες του Χόλιγουντ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρομβώσεις μετά από εμβόλιο κορονοϊού: Γερμανοί επιστήμονες λένε ότι βρήκαν τη λύση