BOMBER

Ο Σόιμπλε απαιτεί άμεση επιστροφή στη δημοσιονομική πειθαρχία

Ο Σόιμπλε απαιτεί άμεση επιστροφή στη δημοσιονομική πειθαρχία

Ο αρχιτέκτονας του χάους ξαναχτυπά με άρθρο του στους Financial Times

Ο νυν πρόεδρος της γερμανικής Βουλής και πρώην υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί για μια «πανδημία χρέους» και απαιτεί άμεση επιστροφή στη δημοσιονομική πειθαρχία – κυρίως στην Ιταλία.

«Οφείλουμε να επιστρέψουμε στη νομισματική και δημοσιονομική κανονικότητα. Το βάρος του δημόσιου χρέους πρέπει να μειωθεί. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος η πανδημία της Covid-19 να ακολουθηθεί από μια «πανδημία χρέους», με σοβαρότατες οικονομικές συνέπειες για την Ευρώπη», γράφει χαρακτηριστικά, επιμένοντας στις ίδιες εμμονές οι οποίες οδήγησαν σε πλήρη φτωχοποίηση του Ευρωπαϊκού Νότου και της Ελλάδας.

Ο άνθρωπος έχει την εντύπωση ότι είναι ακόμα το μεγάλο «αφεντικό» του Eurogroup και καλεί «όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης να καταβάλουν προσπάθειες ώστε να επιστρέψουν σε πιο αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία». Μάλιστα, τάσσεται σαφώς υπέρ της άσκησης πίεσης προς αυτή την κατεύθυνση από τους «θεσμούς», ειδικά προς τις χώρες με τα μεγαλύτερα «ανοίγματα».

Τα «βέλη» του Σόιμπλε στο άρθρο του στους Financial Times στρέφονται πρωτίστως προς την κατεύθυνση δύο χωρών: Της Ελλάδας, που αποτελεί τον κλασικό και εύκολο στόχο του, κυρίως όμως της Ιταλίας, το μέγεθος της οποίας – μαζί και τους χρέους της, που φέτος αναμένεται να αγγίξει το 160% – είναι σε θέση να… παρασύρει το σύνολο της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Ας ελπίσουμε ότι οι Γερμανικές εκλογές που πρόκειται να γίνουν το φθινόπωρο να μην συντηρίσουν τις εμμονές του Σόιμπλε περί σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Αρκετά τον πληρώσαμε κι αυτόν και τη διάσωση των Γερμανικών τραπεζών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας στο Νewsbomb.gr: Η μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης θα πάει στους γνωστούς - άγνωστους