BOMBER

Τα «ορφανά» στα δεξιά της… Δεξιάς που ψάχνονται για νέα κόμματα

Τα «ορφανά» στα δεξιά της… Δεξιάς που ψάχνονται για νέα κόμματα

Μα τι λαχτάρα για προσφορά στο Έθνος και την Πατρίδα είναι αυτή; Γνωστά ορφανά της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς που τώρα δεν έχουν δουλειά και είναι άνεργοι πολιτικά, ψάχνονται μαθαίνω να φτιάξουν πολιτικούς σχηματισμούς για να «σώσουν» τη χώρα

Οι ζυμώσεις και τα μυστικά τραπέζια μαθαίνω είναι έντονα. Πάνε κι έρχονται. Βλέπεις τα παιδιά μυρίστηκαν πρόωρες εκλογές κι έχουν βγει «παγανιά» μήπως και βρουν καμιά πολιτική στέγη... Διάφορα παλληκάρια που εδώ και χρόνια βρίσκονται στο περιθώριο της πολιτικής, ζήλεψαν από το κόμμα του «θείου» Τράγκα και αναζητούν συμμαχίες για να φτιάξουν «νέους» πολιτικούς σχηματισμούς και να μπορέσουν – όπως πιστεύουν – να κόψουν πόντους από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προφανώς οι άνθρωποι νομίζουν ότι υπάρχει χώρος στα δεξιά του πολιτικού φάσματος μετά τη διάλυση της άκρας δεξιάς και της «Χρυσής Αυγής». Πιστεύουν δηλαδή ότι αυτός ο χώρος δεν καλύπτεται πλήρως ούτε από τη ΝΔ, ούτε από τον Κυριάκο Βελόπουλο. Τώρα αν με ρωτήσετε που το ξέρουν ή αν έχουν κάποια data επί των εκτιμήσεών τους, δεν έχω απάντηση να σας δώσω.

Πουλάνε την «καραμέλα» ότι δήθεν το κόμμα της ΝΔ έχει αλωθεί από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και επιχειρούν οι ίδιοι να εμφανιστούν ως κάτι γνήσιο δεξιό. Σε αυτή τους την προσπάθεια, άλλες φορές χρησιμοποιούν το όνομα του ιδρυτή της παράταξης κι άλλες φορές το όνομα του Κώστα Καραμανλή του πρώην πρωθυπουργού, για λόγους εντυπωσιασμού.

Δεν είναι και λίγοι, είναι καμπόσοι, αν και δεν συμπληρώνουν ούτε εντεκάδα. «Αποτυχημένοι» στο σύνολό τους και ως πρώην υπουργοί ή υφυπουργοί που τόσα χρόνια όταν αποσυνδέθηκαν από το σύστημα της Ραφήνας δεν κατάφεραν να βρουν δουλειά ούτε σαν δημοτικοί σύμβουλοι.

Πολλές φορές στο παρελθόν επιχείρησαν να συντάξουν κάποιο πολιτικό φορέα άλλα δυστύχησαν αφού όλοι τους ενδιαφέρονται για τον τίτλο του Προέδρου και τελικώς σφάχτηκαν μεταξύ τους. Για την ακρίβεια «ξεκατινιάστηκαν».

Κάποιες φορές μάλιστα προσέφεραν ως δήθεν «μυστικοσύμβουλοι» και τις υπηρεσίες τους στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας παρακάμερα και δίνοντας πληροφορίες για το κόμμα της ΝΔ, αλλά ούτε κι ο Τσίπρας τους αξιοποίησε ποτέ. Για τέτοια κατάντια μιλάμε. Να «πουλάς» το κόμμα που σε έκανε άνθρωπο και να μην βρίσκεις στέγη να μπεις από κάτω…

Σε όλο το φάσμα της πολιτικής πιάτσας τους θεωρούν βεβαίως «καμένους» πολιτικά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο περιβάλλον του Μητσοτάκη όχι μόνο δεν τους υπολογίζουν, αλλά αντίθετα γελάνε με τα καμώματά τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.