BOMBER

Υπάρχει κάποιος που να εμπιστεύεται τον Ερντογάν;

Υπάρχει κάποιος που να εμπιστεύεται τον Ερντογάν;

Δεν λέω, καλό πράγμα η διπλωματία και οι δίαυλοι επικοινωνίας για να υπάρχει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή της Μεσογείου.

Καλές και χρήσιμες οι επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο. Πολύ σωστά ο Έλληνας πρωθυπουργός του διεμήνυσε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η ένταση του 2020 η οποία λίγο έλλειψε να οδηγήσει σε γενική σύρραξη.

Ο ίδιος ο Ερντογάν σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά, είπε: «Ένα - ένα να αρχίσουμε να καθαρίζουμε το τραπέζι. Αυτό το τραπέζι δεν πρέπει να είναι τραπέζι προβλημάτων, αλλά λύσεων».

Το πιστεύει;

Αμφιβάλλω.

Φρόντισε να επαναλάβει για άλλη μια φορά ότι δεν θέλει τρίτους στις μεταξύ μας συνομιλίες. Ότι δεν θέλει δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μα, ακόμη δεν έχει καταλάβει ότι η Ε. Ε. είναι Ελλάδα και δεν είναι κάποιος τρίτος;

Εκτίμησε ότι θα έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι. Ούτε αυτό το πιστεύω, διότι πολύ απλά ο Ερντογάν λέει αυτά που θέλουμε να ακούσουμε εμείς οι Έλληνες και ο Μπάιντεν.

Βλέπει ότι οι ΗΠΑ ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι της Ευρώπης και της Ασίας και χαϊδεύει τα αυτιά του Τζο Μπάιντεν. Προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά είναι ικανός να υποσχεθεί τα πάντα στον Αμερικανό. Τα πάντα όμως, από το Κυπριακό, μέχρι τη Συρία, κι από την Καμπούλ μέχρι τη Λιβύη.

Έχω την αίσθηση ότι δεν τον πιστεύει κανείς, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Μπάιντεν. Είναι αφερέγγυος και πολιτικός τυχοδιώχτης.

Τα ίδια έλεγε και στους Ρώσους, τα ίδια και στον Τραμπ και τελικά εξακολουθούσε να κινείται με τακτικισμούς καταπατώντας συμφωνίες και διεθνείς συνθήκες.

Οι Αμερικανοί δεν θα ρισκάρουν να αφήσουν την τύχη της λεγόμενης Ευρασίας ούτε στους Ρώσους, ούτε στην Κίνα.

Δεν έχουν μάθει να χάνουν σε επίπεδο διπλωματίας... Έχουν διαχειριστεί κι άλλες προσωπικότητες σαν τον Ταγίπ στο παρελθόν, για τους οποίους η τύχη δεν επεφύλαξε αίσιο τέλος...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Το «σπάσιμο του πάγου», οι διαφορές και τα επόμενα βήματα