BOMBER

Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών: Η «μητέρα των μαχών» έρχεται τον Ιούλιο

Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών: Η «μητέρα των μαχών» έρχεται τον Ιούλιο

Η «μητέρα των μαχών» δεν ήρθε στα εργασιακά, αλλά θα έρθει με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών - Θα είναι ίσως η μεγαλύτερη καλοκαιρινή μάχη που πρόκειται να δοθεί μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Για να είμαστε ακριβής η μάχη δεν θα είναι μόνο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα συμπαρασύρει και εσωτερικές μάχες στην γαλάζια παράταξη αφού οι συνδικαλιστές δάσκαλοι και καθηγητές και της ΝΔ (βλέπε ΔΑΚΕ) δεν επιθυμούν να ακούσουν το παραμικρό περί αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο που αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τις κρίσεις στελεχών και την λεγόμενη αυτονομία σχεδιάζεται να έρθει στη Βουλή στα τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου και να ψηφιστεί εντός του Ιουλίου. Τέτοια εποχή εξάλλου, με τον νόμο 4692/2020 ψηφίστηκε πέρυσι τον Ιούνιο και θεσμοθετήθηκε «ο προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου, των συλλογικών δράσεων και των ερευνητικών διαδικασιών, καθώς και η διττή αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό έργο τους».

Ήταν δηλαδή το λεγόμενο 1ο στάδιο, αν και η μεγάλη πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργανώσεων κατάφερε να «κάψει» την ουσιαστική του υλοποίηση.

Αυτό το καλοκαίρι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα μπει στο 2ο στάδιο της αξιολόγησης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που θα περιλαμβάνει και τους όρους και τις προϋποθέσεις κρίσης – επιλογής νέων στελεχών εκπαίδευσης.

Παράλληλα με βάση την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ) ,ετοιμάζεται η αποκαλούμενη «έξυπνη» πλατφόρμα με ενσωματωμένο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα με το οποίο θα γίνεται η συστηματική καταχώρηση και ανάλυση των δεδομένων της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και μαθητών που πρόκειται να αποτελέσει ένα από τα βασικά εργαλεία του νέου οικοδομήματος αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.

Η κίνηση αυτή εναρμονίζεται με τις κατευθύνσεις του προγράμματος της Ν.Δ. για την Παιδεία, στο οποίο προβλέπεται «αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μονάδων από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές με χρήση ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων και δημιουργία δεικτών με βάση τα αποτελέσματα».

Το όλο εγχείρημα δεν θα είναι εύκολο και προμηνύεται «καυτό» καλοκαίρι στην Παιδεία.
Πρωτίστως η ΝΔ πρέπει να συγκρουστεί με τον εαυτό της…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.