BOMBER

Παραλίγο να πάρει παράσημο από την Ελληνική Πολιτεία την οποία λατρεύει να... μισεί

Παραλίγο να πάρει παράσημο από την Ελληνική Πολιτεία την οποία λατρεύει να... μισεί

Ο διασώστης κ. Ιάσονας Αποστολόπουλος (του οποίου η παρασημοφόρηση από την ΠτΔ ακυρώθηκε) σε τηλεοπτική του εμφάνιση εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της ελληνικής πολιτείας

Τη δική του απάντηση για την ακύρωση της παρασημοφόρησής του από την Προεδρία της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έδωσε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, ο οποίος εργάζεται ως διασώστης σε πλοία διαφόρων ΜΚΟ.

Μιλώντας στο Kontra, o διασώστης προσφύγων δήλωσε ότι «όσο η Ελληνική Πολιτεία παραβιάζει τόσο απροκάλυπτα τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να αξιώνει ότι έχει δικαιοδοσία και το ηθικό πλεονέκτημα να βραβεύει άλλους ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με πρόσφυγες και μετανάστες».

Ο κ. Αποστολόπουλος κατήγγειλε ότι «πρωτοφανές, μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο, όπου ένα λιμενικό σώμα, όχι μόνο δεν διασώζει ναυαγούς, όπως είναι υποχρεωμένο να κάνει από τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά τους δημιουργεί από το μηδέν. Υπάρχουν περιπτώσεις που Έλληνες Λιμενικοί όταν εντοπίζουν ανθρώπους να έχουν ήδη φτάσει στα ελληνικά νησιά δεν τους καταγράφουν, αλλά τους κρατάνε προσωρινά σε μυστικά μέρη και το βράδυ υπο την απειλή των όπλων τους πετάνε στα ανοιχτά της θάλασσας με την προοπτική το κύμα να τους σπρώξει στα τουρκικά ύδατα».

Μάλιστα τόνισε: «Αυτά για τα οποία μιλάμε τόση ώρα είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». «Έτσι κι άλλως δεν θα δεχόμουν να πάρω το παράσημο υπό αυτές τις συνθήκες».

Είναι προφανές ότι ο κ. Αποστολόπουλος θεωρεί ότι η Ελλάδα «διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και αυτόν τον άνθρωπο κάποιοι ήθελαν να τον παρασημοφορήσουν με τις ανώτερες τιμές του Ελληνικού Κράτους. Κάτι δεν στέκει εδώ. Ο άνθρωπος μπορεί να έχει όποιες απόψεις θέλει, αλλά σίγουρα μισεί την Ελλάδα. Αυτό το έχουμε καταλάβει και από τις συνεχείς αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θυμίζουμε απλά για την Ιστορία ότι ο κ. Αποστολόπουλος έλεγε το 2020 ότι οι Έλληνες αστυνομικοί χτυπούσαν αναίτια τους πρόσφυγες στα σύνορα στον Έβρο. Σε ανάρτησή του με ημερομηνία 6 Μαρτίου 2020 ο κύριος Αποστολόπουλος υιοθέτησε χωρίς δισταγμό tweet αυτόπτη μάρτυρα, αμφιβόλου αξιοπιστίας όπως αποδείχτηκε αργότερα, σύμφωνα με το οποίο η Ελληνική Αστυνομία απομάκρυνε πρόσφυγες στον Έβρο ξυλοδαρμένους και σχεδόν γυμνούς πριν τους επαναπροωθήσει στην Τουρκία.

Και υποστηρικτής του Κουφοντίνα

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, αξίζει να επισημανθεί ότι ο κύριος αυτός είχε προχωρήσει σε άλλη μια ανάρτηση την 1η Μαρτίου του 2021 για τις πορείες συμπαράστασης που είχαν πραγματοποιηθεί υπέρ του δολοφόνου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «5.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα κατά της βάρβαρης κυβέρνησης η οποία δολοφονεί σταδιακά το φυλακισμένο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».

Με το ζόρι κάποια πράγματα δεν γίνονται. Ο κ. Ιάσονας Αποστολόπουλος είτε σας αρέσει, είτε όχι έχει πρόβλημα με την Ελλάδα. Έχει πρόβλημα με την έννοια της Πατρίδας, της γης των προγόνων μας. Και κάποιοι θέλανε να τον βραβεύσουν. Ποιον; Τον Ιάσονα Αποστολόπουλο που θεωρεί ότι το ελληνικό Λιμενικό σκοτώνει μετανάστες στο Αιγαίο. Τελικά κάποιοι δεν πάτε καθόλου καλά στα μυαλά σας, μα καθόλου καλά...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός σε λιμάνια, ΚΤΕΛ, αεροδρόμια: Εγκαταλείπουν την Αθήνα οι αδειούχοι του Αυγούστου