BOMBER

Οι Τούρκοι δεν παίρνουν χαμπάρι από διαβήματα

Οι Τούρκοι δεν παίρνουν χαμπάρι από διαβήματα

Είναι γεγονός αποδεδειγμένο ότι οι Τούρκοι δεν παίρνουν χαμπάρι ούτε από διαβήματα, ούτε από διεθνές δίκαιο - Η κατάσταση με τα τουρκικά αλιευτικά δείχνει να έχει ξεφύγει καθώς για άλλη μια χρονιά οι Τούρκοι επιχειρούν να στήσουν θερμό επεισόδιο και όλοι εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο είναι θέμα χρόνου. 

Όπως εκτιμούν αρκετοί στρατιωτικοί αναλυτές, Τούρκοι ψαράδες από τη Σέριφο και τη Σύρο έως τη Σάμο, βγαίνουν από τα βαθιά σημεία και κινούνται στα ελληνικά παράλια έχουν και άλλη αρμοδιότητα. Ορισμένα από τα τουρκικά αλιευτικά δεν κυνηγούν μόνον τσιπούρες ή κωλοχτύπες στα ελληνικά νερά, αλλά χρησιμοποιούνται ως βάσεις για την απονήωση μικρών drones που έχουν ως αποστολή την κατασκοπεία.

Δηλαδή στέλνουν την εικόνα (real picture on real time) στην Τουρκία με το μέγεθος της κινητοποίησης αλλά και τον αριθμό και το είδος των μέσων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ακόμη και στο μετόπισθεν.

Με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι καμουφλάρονται με αλιευτικά σκάφη για να επεκτείνουν την εμβέλεια των κατασκοπευτικών τους μέσων ακόμα και στην καρδιά του Αιγαίου.

Την ίδια ώρα όπως αναδεικνύει και το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr τουρκικές τράτες να σαρώνουν κάθε γωνιά των ψαροτόπων μέσα στα ελληνικά νερά, σηκώνοντας δίχτυα και παραγάδια των Ελλήνων ψαράδων.

To ελληνικό λιμενικό κρατάει μια ήπια στάση προφανώς για να μην ξεφύγει η κατάσταση και να μην οδηγηθούμε σε κάποιο θερμό επεισόδιο με απρόβλεπτες συνέπειες, όμως η στάση αυτή εκλαμβάνεται από την άλλη πλευρά ως αδυναμία των ελληνικών διωκτικών αρχών.

Το ενδεχόμενο οι Έλληνες ψαράδες να αντιδράσουν δυναμικά είναι ορατό και βεβαίως δεν αποτελεί ενδεδειγμένη λύση σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο. Το κράτος και οι μηχανισμοί του κράτους θα πρέπει να προστατεύσουν αποτρεπτικά τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, όπως ακριβώς έκαναν και στον Έβρο. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Μετέφερε 4,5 κιλά κοκαΐνης με «ξεκάρφωμα» τον 11χρονο γιο της και σφραγίδα «Dior»

Τραγωδία στην Κρήτη: Δύο νεκροί σε τροχαίο – Ο ένας ήταν μαθητής Λυκείου

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Βρέθηκε σορός που ταιριάζει με την 22χρονη