BOMBER

Ανδρέας Λοβέρδος: Ο κύριος «ΡΙ.Κ.Σ.Σ.Υ.» που θέλει να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ

Ανδρέας Λοβέρδος: Ο κύριος  «ΡΙ.Κ.Σ.Σ.Υ.» που θέλει να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ

Η φιλοδοξία δεν είναι κακό πράγμα. Η υπέρμετρη φιλοδοξία όμως είναι πρόβλημα. Μπορεί κάποιος να ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες του Ανδρέα Λοβέρδου;

Είναι ο άνθρωπος που απασχόλησε την επικαιρότητα περισσότερο για την προσωπική του ζωή, παρά για την πολιτική του δραστηριότητα. Για πάρα πολλά χρόνια αποτελούσε πρωτοσέλιδο σε κουτσομπολίστικες εφημερίδες για τα κατορθώματά του.

Είναι ο άνθρωπος που το 2012, και μετά την κίνηση του τότε οικονομικού εισαγγελέα κύριου Πεπόνη να διαβιβάσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ - ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων για την αναθεώρηση το 2009 του ελλείμματος του ελληνικού κράτους προς τα πάνω - ο κ. Λοβέρδος έστειλε το δικό του μήνυμα προς τη δικαιοσύνη με ύφος που θύμιζε «Ντον Κορλεόνε»: «Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου, θα μετατρέψει τη χώρα σε μια χώρα στην οποία υπάρχει μακελειό... θα γίνει μακελειό».

Η δικαιοσύνη ενοχλήθηκε από το εκβιαστικό το ύφος του κ. Λοβέρδου όπως έδειξε η απάντηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσσου Παπαδάκη «...για τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Υπουργού Υγείας «περί μακελειού» που (υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας) άπτεται της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος...» συμπληρώνοντας προφητικά «...Όσοι διαχρονικά ασκώντας εξουσία, μας έφθασαν σ’ αυτή την κατάσταση... δεν πρέπει να προκαλούν και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Αποδόμησαν από την παιδεία τις ανθρώπινες αξίες την ειλικρίνεια, την καλοσύνη, την αγάπη, καλλιεργώντας τ’αντίθετα, προβάλλοντας και υπερασπίζοντας το εγώ τους αντί το εμείς (την ενότητα), αυξάνοντας την απληστία και όχι το μέτρο...».

Είναι ο άνθρωπος που το 2012 σε μια έξαρση πολιτικής ανοησίας «κατάφερε» να διαπομπεύσει οροθετικές ιερόδουλες δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες τους λες και ήταν επικηρυγμένες, με απώτερο στόχο να δείξει ότι παράγει έργο στο υπουργείο, αλλά και για να καλύψει τις απάνθρωπες περικοπές στις οποίες προχώρησε στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων. Μιλάμε βεβαίως για τον άνθρωπο που στις 28 Οκτωβρίου του 2014 διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για την δική του απουσία από τη καθιερωμένη δοξολογία της επετείου του «ΌΧΙ». Η ΕΔΕ τελικά βρήκε τον ένοχο που υπονόμευσε τον υπουργό: «Τελικά έγινε η ΕΔΕ, το γραφείο του δικό μου φταίει, άρα εγώ και ζητώ συγγνώμη» δήλωσε ο υπουργός επαναλαμβάνοντας προς εμπέδωση: «Η ευθύνη του γραφείου μου ανήκει σε μένα, φταίω εγώ». Βρέθηκε λοιπόν ο ένοχος που έψαχνε ο Λοβέρδος: Ήταν ο εαυτός του, αλλά δεν του επιβλήθηκε από τον ίδιο του τον εαυτό κάποια διοικητική κύρωση. Μιλάμε για απίστευτη παρωδία!

Χρειάζεται να πει κάποιος κάτι παραπάνω για τον άνθρωπο που τον έδιωξε ο Βενιζέλος από το ΠΑΣΟΚ και ίδρυσε τη Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.); Η ΡΙΚΣΣΥ που δεν βρήκε ούτε την ψήφο του βέβαια ποτέ. Με μαύρες σελίδες στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου θα γραφτεί και η περίφημη πρότασή του για να καλυφθούν οι κενές θέσεις καθηγητών στα σχολεία: Οι άποροι δάσκαλοι να καλύψουν τα εκπαιδευτικά κενά διδάσκοντας άμισθα σε περιοχές όπως η Αετοράχη και τα Μετέωρα!!! Αυτός ο άνθρωπος ζητάει την ψήφο των φίλων του ΚΙΝ.ΑΛ. και του ΠΑΣΟΚ. Ο θεός να βάλει το χέρι του… Ο λαός όμως ξέρει τι πρέπει να κάνει. Έπαψε πια να τρώει κουτόχορτο από «ψευτοκαϊλες» κι όπως λέει και η παροιμία θα γυρίσει ο τροχός...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.