BOMBER

Είμαστε σίγουροι ότι ο «κύριος» που ήθελε να βραβεύσει η Σακελλαροπούλου είναι Έλληνας;

Είμαστε σίγουροι ότι ο «κύριος» που ήθελε να βραβεύσει η Σακελλαροπούλου είναι Έλληνας;
Εξαπέλυσε πυρά κατά της Ελλάδας

Έναν σχεδόν χρόνο μετά την ακύρωση της παρασημοφόρησής του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο αυτοαποκαλούμενος διασώστης / ακτιβιστής Ιάσων Αποστολόπουλος, προέβη σε ένα παραλήρημα κατά της Ελλάδας και δίπλα του καμάρωνε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Ο κύριος ακτιβιστής λοιπόν υιοθετώντας μια εμπρηστική ρητορική για τους χειρισμούς της Ελλάδας όσον αφορά στο μεταναστευτικό, ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, υποστήριξε πως οι «ελληνικές αρχές απαγάγουν πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στις ελληνικές ακτές και τους πετάνε πάλι στην ανοικτή θάλασσα».

«Οι ελληνικές Αρχές δεν τους καταγράφουν. Τους κρατάνε σε μυστικά μέρη, κατάσχουν τα υπάρχοντά τους, ως επί το πλείστον κινητά τηλέφωνα και διαβατήρια. Τους μεταφέρουν σε σκάφη του Λιμενικού, τους βάζουν σε φουσκωτό χωρίς μηχανές και εν τέλει τους παρατάνε στην ανοιχτή θάλασσα, χωρίς τροφή, νερό ή οποιοδήποτε μέσο για να καλέσουν σε βοήθεια, γιατί τους έχουν πάρει τα τηλέφωνα. Οπότε, αυτοί οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν για βοήθεια» συμπλήρωσε υιοθετώντας πλήρως τις αιτιάσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, προχώρησε παραπέρα και κάλλιστα θα μπορούσε να ενταχθεί στην επικοινωνιακή ομάδα των ψεκασμένων του Ερντογάν…

«Μετανάστες που αρνούνται να επιβιβαστούν σε αυτά τα σκάφη, συχνά κακοποιούνται και βασανίζονται. Εν κατακλείδι, αν κάποιος συμπεριφέρεται ως εγκληματικό δίκτυο, αυτά είναι τα ευρωπαϊκά κράτη, όχι ο Μοχάμεντ, ο Ακίφ ή ο Αμίρ, οι οποίοι είναι πρόσφυγες που το έσκασαν για να σωθούν. Είναι η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτεί εγκληματίες και διακινητές. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που συγκαλύπτει τα εγκλήματα της ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο και είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που επιστρέφει βασανισμένους ανθρώπους πίσω στους βασανιστές τους στη Λιβύη» κατέληξε ο ακτιβιστής που προφανώς θα πιστεύει ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και ότι δεν υπάρχουν σύνορα και κράτη και δεν τρέχει κάστανο αν ο Ερντογάν φτάσει στο Σούνιο ή τη Ραφήνα…

Είμαστε σίγουροι ότι είναι Έλληνας;