BOMBER

Γενς Στόλτενμπεργκ: Είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι εκπρόσωπος του Ερντογάν;

Γενς Στόλτενμπεργκ
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Φωτογραφία αρχείου / AP Images

Οι πρόσφατες δηλώσεις του γραμματέα του ΝΑΤΟ αποδεικνύουν αυτό που πολλές φορές έχουμε επισημάνει ότι ο Γενς Στόλτενμπεργκ παίζει εδώ και χρόνια ένα περίεργο ρόλο υπέρ του καθεστώτος Ερντογάν

«Κανένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ δεν έχει υποφέρει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία», είπε χθες ο γενικός γραμματέας της ευρωατλαντικής συμμαχίας που επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Φινλανδίας, Σάουλι Νιινίστο. Μιλάμε ότι ο τύπος θα μπορούσε άνετα να είναι και εκπρόσωπος του Ερντογάν. Μάλιστα διεμήνυσε ότι είναι αποδεκτές οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ένταξη Σουηδίας – Φινλανδίας… Θα μου πείτε είναι η πρώτη φορά που τα λέει αυτά; Όχι βέβαια. Η στάση του είναι σταθερή υπέρ της Τουρκίας. Μάλιστα πριν από ένα μήνα εμφανίστηκε απολύτως βέβαιος ότι δεν θα προβάλει εμπόδια η Τουρκία στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εφόσον υποβάλουν και επισήμως το σχετικό αίτημα.

Εχθές ο Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για το ΝΑΤΟ με δεδομένη τη στρατηγική θέση της, στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ενώ επικαλέστηκε την υποστήριξη που η Τουρκία προσέφερε στην Ουκρανία, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Για τέτοια παράνοια μιλάμε. Μας κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μας ο κύριος Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που είχε ξεχάσει ότι οι «εταίροι» μας οι Τούρκοι, το 2020 κόντεψαν να φτάσουν στο Σούνιο και όργωναν τρεις ολόκληρους μήνες το Αιγαίο. Έχει ξεχάσει ότι οι φίλοι του οι Τούρκοι προσπάθησαν να σπάσουν τον Έβρο… Τότε βέβαια δεν έσπευσε να τους μιλήσει, ούτε ψέλλισε κάτι. Δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα. Αλήθεια που ήταν εκείνο το διάστημα ο Γενς; Αν δεν με απατά η μνήμη μου ήταν άφαντος, έκανε τα ρεπό του Ερντογάν και της Μέρκελ. Ενδιαφέρθηκε μόνο για τη συμφωνία των Πρεσπών προκειμένου τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ. Τότε πάλι ο Στόλτενμπεργκ έδωσε μεγάλο αγώνα, αλλά όχι υπέρ της Ελλάδας. Έδωσε μεγάλους αγώνες για τα Σκόπια και για να μπορεί η Μέρκελ να πουλάει όπλα στον Ερντογάν.

Βρε μπας και είναι εκπρόσωπος του Ταγίπ ο άνθρωπος;