BOMBER

Έλληνες βουλευτές εξευτέλισαν τον Ακάρ - Μόνο ενωμένοι μπορούμε να διαλύσουμε την τρέλα

Έλληνες βουλευτές εξευτέλισαν τον Ακάρ - Μόνο ενωμένοι μπορούμε να διαλύσουμε την τρέλα
Ταπεινωμένος αποχώρησε από την αίθουσα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
Arif Akdogan/Turkish Defense Ministry via AP, Pool

Όταν μεταξύ της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας υπάρχει εθνική ομοψυχία δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν Ερντογάν και καμία Τουρκία – Σήμερα οι Έλληνες βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ εξευτέλισαν τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Όχι μόνο τον εξευτέλισαν, αλλά τον ανάγκασαν να φύγει από την αίθουσα αφού δεν είχε σοβαρά επιχειρήματα για να απαντήσει στις καίριες ερωτήσεις των Ελλήνων βουλευτών. Οι Έλληνες βουλευτές Σπήλιος Λιβανός, Μανούσος Βολουδάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Θεοδώρα Τζάκρη βομβάρδισαν τον Τούρκο με ερωτήσεις για την εισβολή στην Κύπρο και για το casus belli την απειλή πολέμου. Μιλώντας ο Χουλουσί Ακάρ έθεσε για ακόμη μία φορά το ζήτημα των χωρικών υδάτων και της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία. Οι Έλληνες βουλευτές πήραν τον λόγο και του απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία. Επίσης του είπαν ότι δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε εσείς ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών όταν έχετε εισβάλει στη Κύπρο και πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στην πολιτική της Τουρκίας, «αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών». Ο Χουλουσί Ακάρ μάλιστα ξαναπήρε τον λόγο για να απαντήσει εκνευρισμένος στους Έλληνες βουλευτές (Τζάκρη, Λιβανός, Λοβέρδος, Βολουδάκης).

Οι Έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στο Casus Belli λέγοντας στον Τούρκο υπουργό Άμυνας πως δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή του Casus Belli, σε περίπτωση που η Αθήνα επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. Η κόντρα αυτή συνεχίστηκε για 12 με 13 λεπτά μέχρι την αποχώρηση του Χουλουσί Ακάρ από την αίθουσα. Τελικά ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα σαλτιμπάγκο. Χίλια μπράβο στους Έλληνες βουλευτές όλων των κομμάτων.