BOMBER

Με δόξα και τιμή θάφτηκε και το σκάνδαλο Siemens - Πλυντήριο απατεώνων η Ελλάδα

Με δόξα και τιμή θάφτηκε και το σκάνδαλο Siemens - Πλυντήριο απατεώνων η Ελλάδα

Χρειάστηκαν 20 χρόνια για να θαφτεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Ελλάδα και να ξεπλυθούν όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τις μίζες της Siemens

Όπως ακριβώς δεν πλήρωσε ποτέ κανείς για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, όπως όλοι αθωώθηκαν για τα μαύρα χρήματα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όπως δεν έγινε ποτέ κάτι με τη Λίστα Λαγκάρντ και τα Panama papers έτσι βγήκαν όλοι λάδι με τις χρυσές μίζες της Siemens.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα «πλυντήρια» που ξέπλυνε όλα τα μεγάλα σκάνδαλα, τα οποία άδειασαν τα δημόσια ταμεία και οδήγησαν στην οικονομική εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Η αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens δείχνει ότι η χώρα μας είναι ο παράδεισος των απατεώνων.

Όχι μόνο είναι πλέον έτοιμοι να ξανάρθουν στην Ελλάδα ανενόχλητοι οι κατηγορούμενοι που απέδρασαν από την Ελλάδα αλλά αξίζει να θυμίσουμε οτι είχε προηγηθεί, μερικά χρόνια νωρίτερα, η συμφωνία-ταφόπλακα με τη γερμανική εταιρία για την αποζημίωση του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία, παρά το γεγονός πως έγινε ακόμη και νόμος του κράτους, δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως για τον Χρήστο Καραβέλα, ο οποίος μέχρι σήμερα είναι φυγόδικος και εκκρεμεί σε βάρος του ποινή κάθειρξης 15 ετών από πρωτόδικη απόφαση, δεν εξετάστηκε η ποινική του μεταχείριση επειδή δεν είχε ασκήσει έφεση. Αντίστοιχα, δεν εκφωνήθηκε απόφαση για τον Δημήτρη Γυφτόπουλο, ο οποίος έχει αποβιώσει.

Κρυστάλλινος και πεντακάθαρος είναι πλέον και ο μεγάλος φυγάς τους σκανδάλου Siemens, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος εδώ και 13 χρόνια βρίσκεται στη Γερμανία, τη χώρα που τον προστάτευσε αρνούμενη να τον εκδώσει στην Ελλάδα.

Τι κι αν τον Ιανουάριο του 2011, η Εξεταστική Επιτροπή που μελετούσε το σκάνδαλο Siemens, στην οποία από τα 19 μέλη τα 16 ήταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε κατά 2 δισ. ευρώ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τότε υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είχε εκτιμήσει τότε από το βήμα της Βουλής ότι η αποζημίωση του Ελληνικού Δημοσίου θα έφτανε το ευτελές πόσο 250.000.000 ευρώ, που τελικά ούτε αυτό δεν δόθηκε.

Στη χώρα που μπορεί να πάει φυλακή μια γιαγιά που πουλάει χόρτα στη λαϊκή αγορά, ο Χριστοφοράκος είναι αθώος σαν περιστέρι. Οι δε πολίτες έχουν καταλάβει πλήρως πλέον ότι δεν υπάρχει ούτε κράτος, ούτε δικαιοσύνη, ούτε πολιτικοί.

Υπάρχει μόνο η Κολομβία των Βαλκανίων, το βιολογικό πλυντήριο της Ελλάδας που τα κάνει όλα λουλακί.