BOMBER

Ποιο είναι το τρίγωνο των Βερμούδων του Ερντογάν;

Ποιο είναι το τρίγωνο των Βερμούδων του Ερντογάν;
Τι επιχειρεί να πετύχει ο Τούρκος Πρόεδρος
Associated Press

Δεν ξέρω αν υπάρχει το τρίγωνο των Βερμούδων στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, αλλά σίγουρα υπάρχει στα Βαλκάνια και στην Βόρεια Αφρική.

Για όσους ακόμα δεν έχουν καταλάβει ο Τούρκος Πρόεδρος επιχειρεί με νύχια και με δόντια να χτίσει συμμαχίες προκειμένου να στήσει ένα ιδιότυπο τρίγωνο των Βερμούδων μεταξύ Λιβύης, Σκοπίων και Αλβανίας προκειμένου να κυκλώσει την χώρα μας και να αποτρέψει – τι άλλο; - την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Οι επαφές και οι πιέσεις που ασκεί και στις τρεις αυτές περιοχές είναι σφοδρότατες εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια προκειμένου να στήσει αεροπορικές βάσεις και να φορτώσει με άρματα μάχης και την Αλβανία και τα Σκόπια, ενώ στη Λιβύη θέλει βεβαίως να ελέγχει και το λιμάνι της Μισράτα με τον στόλο του. Όλο αυτό το σατανικό σχέδιο του Ταγίπ Ερντογάν δεν ανάγεται στην σφαίρα κάποιας συνωμοσιολογίας αλλά είναι ηλίου φαεινότερο από τους τακτικισμούς των Τούρκων και τις συνεχείς επισκέψεις του Ερντογάν τόσο στις χώρες της Βαλκανικής όσο και στην Λιβύη.

Δημιουργεί δηλαδή έναν ασφυκτικό κλοιό από βορρά και από νότο έχοντας πολύ κοντά στη χώρα μας βαρέα οπλικά συστήματα. Τα είχε πει μόνος του ο ίδιος ο Ερντογάν το Σεπτέμβριο όταν επισκέφτηκε αρκετές χώρες της Βαλκανικής. «Η επικαιροποίηση της πολιτικής γεωγραφίας φέρνει ως αποτέλεσμα και την επικαιροποίηση των δογμάτων ασφαλείας. Η αυξανόμενη ισχύς της χώρας μας σε όλες τις ζώνες επιρροής, από τη Μεσόγειο έως τη Μαύρη θάλασσα από τα Βαλκάνια μέχρι και τον Καύκασο, είναι το αποτέλεσμα αυτής της νέας περιόδου», είχε πει επί λέξει…

Δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα διαφορετικό. Ο άνθρωπος είναι συνεπής και απόλυτα προβλέψιμος. Αν «διαβάσει» κανείς προσεκτικά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου θα δει ότι οι κινήσεις του προαναγγέλλονται. Εκτός αν κάποιοι επιμένουν να μην διαβάζουν καθόλου. Μάντης κακών δεν είμαι. Ελπίζω μόνο να μην γίνει καμιά στραβή κι αρχίσουν οι πεφτοσυννεφάκηδες και μας λένε «δεν το περιμέναμε», «ήτο απροσδόκητο» και διάφορα άλλα τέτοια…

Διαβάστε ακόμα:

Γεωργιάδης σε Τούρκο υπουργό: Κανένας δεν θέλει γείτονα την Τουρκία

Ερντογάν: «Αυτός είναι ο αιώνας της Τουρκίας»

Παράπονα... Ερντογάν: Οι ιμπεριαλιστές δεν χωνεύουν την Τουρκία