BOMBER

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Δεν πιάνεται… φίλος

ERDOGAN
Αρχείου AP

Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ο Ερντογάν δεν πρόκειται να αλλάξει παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται

 

Μετά την προκλητική σε βάρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, του ελληνισμού αλλά και της ορθοδοξίας μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, κατά παράβαση της Σύμβασης της UNESCO του 1972 για την προστασία των μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, οι Τούρκοι επανήλθαν με μια νέα πρόκληση σε βάρος του Ελληνισμού.

Με απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν, δεν θα λειτουργήσει φέτος τον Δεκαπενταύγουστο η Παναγία Σουμελά, καθώς σύμφωνα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι τουρκικές Αρχές δεν έδωσαν τη σχετική άδεια.

Οι λόγοι της αποφάσεως δεν εξηγούνται στην ανακοίνωση, με την απόφαση να προκαλεί ήδη δυσφορία στην Αθήνα. Γνωστοί παραβάτες του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των διεθνών οργανισμών, οι Τούρκοι συνεχίζουν να πράττουν το μοναδικό που ξέρουν να κάνουν εδώ και αιώνες ως Έθνος και ως Λαός: να γκρεμίζουν ή να ιδιοποιούνται με τη βία ότι έχουν οικοδομήσει οι άλλοι.

Στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας δεν σεβάστηκαν ένα αρχιτεκτονικό και πνευματικό μνημείο ανεκτίμητης υλικής και άυλης αξίας, ένα έργο- δημιούργημα του ελληνικού πολιτισμού των χρόνων του Βυζαντίου που έχει περάσει στη σφαίρα της παγκόσμιας ανθρώπινης κληρονομιάς.

Στην περίπτωση της Παναγίας Σουμελά, δεν σεβάστηκαν την ανάγκη, τη λαχτάρα, τον πόθο των Χριστιανών και ειδικά του Ποντιακού Ελληνισμού, να προσευχηθεί στη «μάνα» όλων, στην Παναγία, την οποία σεβάστηκαν ή και τίμησαν, ακόμα και Τούρκοι πασάδες επί Τουρκοκρατίας.

Ο Ερντογάν δεν έχει κανένα ισερό και όσιο και πολύ περισσότερο δεν πιάνεται φίλος… Τελεία και παύλα.