BOMBER

Το δημιούργημα του Φρανκενστάιν

Το δημιούργημα του Φρανκενστάιν

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ παίρνει πλέον διαστάσεις ταινίας θρίλερ αντίστοιχης με αυτής του Φρανκενστάιν, αν και αρχικά η Αγγλίδα συγγραφέας Μαίρη Σέλεϊ, το 1816 είχε γράψει το Frankenstein -The Modern Prometheus ως ρομαντική νουβέλα

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως τα όσα συμβαίνουν, μόνο ρομαντικά δεν είναι…

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι τρόπον τινά ένα σύγχρονο «πολιτικό τέρας», δημιούργημα του Αλέξη Τσίπρα κατά πολλούς, αν και ο ίδιος ποτέ δεν παραδέχθηκε ότι βρέθηκε πίσω από την υποψηφιότητά του. Πάντως πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ αποδίδουν στον Τσίπρα τον χαρακτηρισμό «Φρανκενστάιν» επειδή – έτσι κι αλλιώς – τον Κασσελάκη τον έφερε στην Ελλάδα ο πρώην πρόεδρος.

Ακόμα και τώρα που η κατάσταση είναι πλέον βούρκος, το μπλοκ της Αχτσιόγλου δεν παίρνει εν θερμώ αποφάσεις. Γιατί; Διότι ξέρει πολύ καλά ότι στην περίπτωση Κασσελάκη δεν τίθεται ζήτημα ομαλής διαδοχής του, αλλά ζήτημα αμφισβήτησης και άμεσης καθαίρεσης. Κάτι τέτοιο όμως – όπως πιστεύουν οι περισσότεροι στην Κουμουνδούρου – μόνο ο Αλέξης Τσίπρας έχει το πολιτικό βάρος να το κάνει χωρίς να τον αμφισβητήσει κανένας. Συνεπώς μόνο ο Φρανκενστάιν μπορεί να «μαζέψει» το δημιούργημά του. Οποιοσδήποτε άλλος δρόμος αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε… ξένα χέρια με ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο.

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος δεν φαίνεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε μια τέτοια πρωτοβουλία, παρά το γεγονός ότι δέχεται πιέσεις από όλες τις τάσεις της Κουμουνδούρου. Αφήνει το κόμμα να σέρνεται στον βούρκο της παρακμής και της χλεύης. Η εκδοχή που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να συμβουλεύει τα πολιτικά του παιδιά του (Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλο και λοιπούς) να αναμένουν ως τις ευρωεκλογές και στην πολύ πιθανή περίπτωση αποτυχίας να πάρουν το κόμμα, δεν στέκει. Ο Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι δεν φεύγουν μόνο οι «Ομπρελίστας» και οι «6 συν 6». Φεύγουν οι ψηφοφόροι και αυτό είναι το χειρότερο όλων.

Στο τέλος, στην Κουμουνδούρου θα μείνουν μόνο ο Στέφανος, ο Τάιλερ και ο Τσίπρας.

Να το θυμάστε…