BOMBER

Ομόφυλα ζευγάρια: Ο Κουτσούμπας τους έβαλε τα γυαλιά - Λάβρος κατά του νομοσχεδίου

Ομόφυλα ζευγάρια: Ο Κουτσούμπας τους έβαλε τα γυαλιά - Λάβρος κατά του νομοσχεδίου

Μετά τον Αντώνη Σαμαρά, ο μόνος που μίλησε την γλώσσα της αλήθειας για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η αριστερή διανόηση έπεσε να τον κατασπαράξει.

O μόνος που κρατάει μια ειλικρινή στάση είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ. Ο Κουτσούμπας, μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την επαγγελματική κατάρτιση, σχολίασε για το θέμα ότι «ο γάμος ομοφύλων σημαίνει από χέρι κατάργηση μητρότητας και πατρότητας. Οδηγεί σε Γονέα 1, 2, 3 και βάλε…, στην ακραία εμπορευματοποίηση της γυναίκας μέσω της παρένθετης κύησης. Αυτό σημαίνει ο πολιτικός γάμος ομόφυλων, έτσι ήταν και έτσι είναι, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να το διαχωρίσουν».

Επεσήμανε ότι όπως και σε άλλες χώρες, θα ενταθεί η εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητέρας και θα εξελιχθεί σε μπίζνα εκατομμυρίων, τονίζοντας πως «αυτό δεν είναι πρόοδος, είναι βαρβαρότητα και σκοταδισμός». Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εμφανίζεται ότι είναι υπερασπιστής των δικαιωμάτων. Αυτό προσπαθείτε να κάνετε με μονοθεματική ατζέντα για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ε πάει πολύ να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων».

Μετά την ομιλία του δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τα... αμούστακα της Νέας Αριστεράς που τον χαρακτήρισαν «νέο Σαμαρά» και «συντηρητικό ιεράρχη».

Κατηγορούν το γραμματέα του ΚΚΕ αυτοί που πήγαν προχθές στον Αρχιεπίσκοπο να του ζητήσουν να μην αντιδράσει.

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη Βουλή για το θέμα είναι μνημείο πολιτικής σοβαρότητας σε σχέση με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς:

«… Όταν μιλάμε για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δεν μιλάμε για την αναγνώριση μιας μορφής συμβίωσης ή για κάποια ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων, βασικά μιλάμε για την τεκνοθεσία, την από κοινού γονική μέριμνα, τα οποία δεν είναι δύο ξεχωριστές έννοιες.

Το αντίθετο: γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε. Οδηγεί στην ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος με την παρένθετη μητρότητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Έτσι ήταν και έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να το διαχωρίσουν για ευνόητους λόγους.

Κάνετε, λοιπόν, λέτε, μια σημαντική κίνηση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Επικαλείστε μάλιστα τα δικαιώματα των παιδιών που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια. Αν όντως θέλατε να ρυθμίσετε ή να βελτιώσετε κάποιες ρυθμίσεις που υπάρχουν και που αφορούν τη σχέση ενός παιδιού με την ή τον σύντροφο του φυσικού ή θετού γονιού του, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, θα μπορούσατε να το κάνετε. Και να καλύψετε κάποια ζητήματα, της καθημερινότητας σε όφελος της προστασίας των παιδιών.

Λέτε ότι θα το φέρετε, επειδή "αυτό ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες". Δεν θα επεκταθώ σήμερα, αλλά αυτό που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ακριβώς η διαγραφή των όρων μητρότητας-πατρότητας που εδράζεται στη βιολογική συμπληρωματικότητα γυναίκας- άνδρα στην αναπαραγωγική διαδικασία και η αντικατάστασή τους από το γονέας 1, 2 βάλε κ.λπ. όσα θες.

Είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας η οποία έχει εξελιχθεί σε μια μπίζνα δισεκατομμυρίων κερδών κι αυτά μόνο πρόοδος δεν είναι. Σκοταδισμός, σύγχρονη βαρβαρότητα, στυγνή εκμετάλλευση είναι.

Η ευθύνη σας είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί δώσατε την ευκαιρία να προβάλλονται σκοταδιστικές απόψεις, από διάφορους αντιδραστικούς, ακροδεξιούς για τον θεσμό της οικογένειας που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα μόνο ως μηχανή αναπαραγωγής παιδιών. Αλλά και σε διάφορες άλλες ανορθολογικές, αντιεπιστημονικές απόψεις περί "κοινωνικής κατασκευής του φύλου" που φτάνουν να αμφισβητούν ακόμα και την αντικειμενική κοινωνική πραγματικότητα και που οδηγούν ακόμα και σε εμπόριο παιδιών, παραγγελίας παιδιών, ευγονικής στην πράξη όπως είχε δηλώσει και υπονόησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Φανταστείτε σε τι βούρκο έχει πέσει το πολιτικό σύστημα που ο Κουτσούμπας βάζει τα γυαλιά στους αποκαλούμενους «πατριώτες» της δεξιάς και του κέντρου.

Ομόφυλα ζευγάρια: Μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου θα χορτάσουμε κυβιστήσεις

Μέχρι να φτάσουμε στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια θα χορτάσουμε κωλοτούμπες και πιρουέτες, ειδικά από κυβερνητικούς βουλευτές που τώρα δηλώνουν κάθετα αντίθετοι

Η στήλη μας δεν διεκδικεί ρόλο αντίστοιχο του Μαντείου των Δελφών, όμως όσοι γνωρίζουν το γαλάζιο οικοσύστημα ξέρουν ότι η «καρέκλα της εξουσίας» είναι ύψιστο αγαθό για τους περισσότερους βουλευτές.

Πρακτικά, μην περιμένετε ότι θα είναι πολλοί αυτοί που θα τιμήσουν τον λόγο και την πολιτική τους αξιοπρέπεια. Στο τέλος, αρκετοί θα πουν σιωπηρά ότι πείστηκαν από τα επιχειρήματα των γαλάζιων φροντιστηρίων. Μέχρι να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο θα εξακολουθούν αρκετοί νεοδημοκράτες να το παίζουν πατριώτες, θρησκευόμενοι, παραδοσιακοί.

Την τελευταία στιγμή θα θυμηθούν την ενότητα της παράταξης και θα μας πουν ότι το ψήφισαν με βαριά καρδιά και με πόνο ψυχής. Το έχουν ξανακάνει και με τα μνημόνια τα οποία πάλι τα ψήφιζαν με πόνο ψυχής… Ήδη τα μαθηματικά της ψηφοφορίας έχουν αρχίσει να μαγειρεύονται και στη Νέα Δημοκρατία αναμένεται να ψηφίσουν «ναι», από 90 έως 110 βουλευτές, «όχι», 40 έως και 50 μαζί με τις αποχές, ενώ με 160 - 170 ψήφους θα περάσει η σχετική ρύθμιση.

Στο τέλος θα αποδειχθεί ότι οι περισσότερες διαφωνίες ήταν για το θεαθήναι και την τιμή των όπλων. Μια διαφωνία αν δεν αποτυπώνεται με πολιτική πράξη είναι λόγια του αέρα.