BOMBER

Έχασε ή κέρδισε τελικά ο Τσίπρας;

Έχασε ή κέρδισε τελικά ο Τσίπρας;

Ο Κασσελάκης φωνάζει ότι κέρδισε το Συνέδριο διότι απορρίφθηκε η πρόταση Τσίπρα για εκλογές – Όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άλλο πράγμα…

Μάλλον βιάστηκαν οι «Κασσελίστας» να μας πουν ότι ο Τσίπρας τελείωσε και ότι η δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ τον έχει ξεγράψει κλπ.

Εγώ άλλο πράγμα βλέπω: Επικροτείται η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι στο Συνέδριο απορρίφθηκε, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΜRB, αποτυπώνονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Το 48,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Συνέδριο, ενώ το 37,1% των ψηφοφόρων διαφωνεί. Δηλαδή, εμφανίζεται το περίεργο, ενώ η πρόταση Τσίπρα καταψηφίστηκε από το Συνέδριο να είναι πλειοψηφικά αποδεκτή από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, η ακριβής αποτύπωση των αριθμών σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο OPEN από τον Διευθυντή της MRB Γιώργο Μαύρο έχει ως εξής: Το 26,7% αξιολογεί ως «σίγουρα εύστοχη» την παρέμβαση Τσίπρα, το 22% «μάλλον εύστοχη», το 20,8% «μάλλον άστοχη» και το 16,3% «σίγουρα άστοχη».

Τι συμβαίνει εδώ; Ήταν όλοι σύνεδροι στο TΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ ή μπας και ήταν παλαμοκροτητές του Στέφανου; Γιατί αλλιώς δεν βγαίνουν τα νούμερα. Εκτός αν αυτοί που βλέπαμε στην τηλεόραση δεν ήταν όλοι σύνεδροι, αλλά οπαδοί του Κασσελάκη που πήγαν να κάνουν εξέδρα και να δημιουργήσουν «παράσταση νίκης».