BOMBER

Συμφωνία των Πρεσπών: Ο Τσίπρας «βαφτίζει» μεγάλη τομή το ξεπούλημα τα Μακεδονίας

Συμφωνία των Πρεσπών: Ο Τσίπρας «βαφτίζει» μεγάλη τομή το ξεπούλημα τα Μακεδονίας
Όταν θα φτάσει η ώρα για το «αλλοίμονο», θα είναι πλέον πολύ αργά για δάκρυα, κύριε Τσίπρα...
EUROKINISSI

Συμφωνία των Πρεσπών | Αλέξης Τσίπρας: Δυστυχώς, φαίνεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει χάσει πλέον το μέτρο: Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός απορρίπτει την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία παραδόθηκε το όνομα της Μακεδονίας στα χέρια του Ζάεφ και του Σόρος, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται σε αυτή και τη χαρακτηρίζει μεγάλη τομή για τα Βαλκάνια.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών σηματοδοτεί μια μεγάλη τομή που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά συνολικότερα την ταλαιπωρημένη, βασανισμένη από τις αντιπαλότητες, το μίσος, τους πολέμου, περιοχή των Βαλκανίων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση «Προοδευτική συμμαχία για δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη».

Και πρόσθεσε: «Κι εμείς ερχόμαστε σήμερα κι αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι όταν υπάρχουν προοδευτικές κυβερνήσεις και δυνάμεις που τολμούν και δεν δειλιάζουν μπροστά στο πολιτικό κόστος να υπερασπιστούν αξίες, τότε μπορεί να γραφτεί ιστορία που αφορά και το χθες και κυρίως όμως το σήμερα και το αύριο. Όταν προοδευτικές κυβερνήσεις αναλαμβάνουν την ευθύνη, αποδεικνύεται ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε μαζί ένα διαφορετικό μέλλον για την περιοχή μας».

Κύριε Τσίπρα, έχετε απωλέσει την επαφή σας με τον κόσμο. Αποφασίσατε για ένα σοβαρό εθνικό θέμα, παραχωρώντας στον αλυτρωτισμό των γειτόνων όσα οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί δεν είχαν διανοηθεί να παραδώσουν ποτέ.

Το επιστέγασμα, δε, αυτής της… τεράστιας επιτυχίας σας είναι το Νόμπελ Ειρήνης, για το οποίο σας προτείνει, εσάς και τον Σκοπιανό ομόλογό σας, η Τυνήσια κάτοχος του βραβείου για το 2018.

Πού να ήξερε η ίδια πόσο πολύ έχετε πονέσει αυτή τη χώρα… Πού να ήξερε πως δεν μπήκατε καν στον κόπο να ρωτήσετε τον κυρίαρχο ελληνικό λαό τι θέλει πραγματικά κι αν συμφωνεί ή όχι με το «deal» που κάνατε από κοινού με τον Ζόραν Ζάεφ στις Πρέσπες.

Ασχέτως εάν επιμένετε πως το μεγαλύτερο βραβείο για εσάς είναι «να θεμελιώσουμε την ειρηνική συνύπαρξη, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, τη φιλία, την ειρήνη, στην ευρύτερη περιοχή αλλά και μεταξύ των λαών μας», δείχνετε να μην αντιλαμβάνεστε τους κινδύνους που ελλοχεύουν, καθώς ο πραγματικός αλυτρωτισμός είναι αυτός που ξεκινά από εδώ και πέρα από τα διάφορα «παράκεντρα» της γείτονος.

Κι όταν θα φτάσει η ώρα για το «αλλοίμονο», θα είναι πλέον πολύ αργά για δάκρυα…

Δείτε σχετικά:

Πιστεύετε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι Εθνική ήττα;

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για την Τάνια Τσανακλίδου: Έφυγε από τη ζωή αγαπημένο της πρόσωπο

Καιρός: Η ΕΜΥ προειδοποιεί για κακοκαιρία και στην Αθήνα – Πού θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα

Καστοριά: Στο νοσοκομείο 300 άτομα - Το ΚΕΕΛΠΝΟ ψάχνει την αιτία

Σχετικές ειδήσεις