BOMBER

Εμπάργκο ΕΡΤ: Ποιας δημοσιογράφου το «κεφάλι» ζήτησε η ΝΔ; - Οργιώδες παρασκήνιο

Εμπάργκο ΕΡΤ: Ποιας δημοσιογράφου το «κεφάλι» ζήτησε η ΝΔ; - Οργιώδες παρασκήνιο
Oργιώδες παρασκήνιο στην ΕΡΤ

Μετά απο τη συνάντηση που ζήτησε το ΔΣ της ΕΡΤ με Ζούλα, ο Μητσοτάκης αίρει το εμπάργκο και οι βουλευτές της ΝΔ θα βγαίνουν στην κρατική τηλεόραση - Πίσω από τις κουρτίνες υπήρξε τεράστιο παρακήνιο μέχρι να φτάσουμε σε αυτή την απόφαση

Τέλος στο εμπάργκο που είχε επιβάλει στην ΕΡΤ στις 18 Σεπτεμβρίου 2018 βάζει από σήμερα η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η απόφαση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη «προφανώς δεν σχετίζεται με κάποια εντυπωσιακή αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία δυστυχώς παραμένει ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης, παραβιάζοντας ακόμη και στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κομβικό ρόλο στο deal για να σπάσει το εμπάργκο έπαιξαν 4 συγκεκριμένα στελέχη της ΕΡΤ, αλλά και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τα συγκεκριμένα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης προσπάθησαν να αμβλύνουν την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ προκειμένου να τερματίσει το εμπάργκο. Έγιναν τουλάχιστον τρεις συναντήσεις «κορυφής» προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάλιστα οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την «καρατόμηση» συγκεκριμένης δημοσιογράφου η οποία είναι αλήθεια ότι λειτουργεί περίπου ως γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

«Βασιλικότερη του βασιλέως», λένε ορισμένοι.

Μάλιστα τα στελέχη της ΝΔ επέμεναν ότι: «Ποτέ στο παρελθόν δεν συνέβαινε όλοι οι συμπαρουσιαστές ενημερωτικών εκπομπών να προπαγανδίζουν επί μονίμου βάσης τις κυβερνητικές θέσεις, απαξιώνοντας ακόμη και με ειρωνικό τρόπο κάθε αντίθετη άποψη».

Kαι μόνο στο άκουσμα αυτής της ενέργειας η εν λόγω δημοσιογράφος έσπευσε αμέσως στο Μέγαρο Μαξίμου να διαμαρτυρηθεί εντόνως.

Δείτε εδώ όλες τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Όπως αντιλαμβάνεστε όλο το «σύστημα» έγινε άνω - κάτω.

Έγινε το σύστριγκλο. Αλλοφροσύνη.

Μάταια προσπαθούσε να τη μαζέψει ο κυρ - Αλέκος.

Προκειμένου το ζήτημα να μην πάρει διαστάσεις ιλαροτραγωδίας, επελέγη μια μέση λύση:

Να μην γίνει καρατόμηση, αλλά αλλαγή ώρας των εκπομπών.

Τελικά επελέγη η κλασική μέθοδος: «Ας τη βάλουμε κάπου να την... φάνε τα νούμερα, οι μετρήσεις».

Παράλληλα η ΝΔ κατάφερε να «επιβάλλει» έναν δικό της δημοσιογράφο, (που έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη) ως σχολιαστή σε εκπομπές.

Κι έτσι κάπως έλαβε τέλος το εμπάργκο της ΝΔ στην δημόσια τηλεόραση.

Πάντως το πρόγραμμα έγινε άνω - κάτω για να μην φύγει η δημοσιογράφος.

Θα μου πεις «την θέλουν τόσο πολύ στο Μαξίμου;»

Όχι, είναι η απάντηση.

Μάλλον τους χαλάει την εικόνα...

Αυτό το τελευταίο κρατήστε το.