BOMBER

Παγκόσμια ημέρα γάμου: Ποιοι και γιατί διαλύουν το θεσμό της ελληνικής οικογένειας

Παγκόσμια ημέρα γάμου: Ποιοι και γιατί διαλύουν το θεσμό της ελληνικής οικογένειας
Το βρώμικο σχέδιο αλλαγής της σύνθεσης του πληθυσμού - Ποιοι και γιατί διαλύουν τον κοινωνικό ιστό στην Ελλάδα;

10 Φεβρουαρίου 2019 - Παγκόσμια Ημέρα Γάμου: Μην περιμένετε να δείτε κάποιο αφιέρωμα στα τηλεοπτικά κανάλια για το θεσμό του γάμου - Στην Ελλάδα του 2019 βολεύει να «πουλάνε» τα διαζύγια, τα σύμφωνα συμβίωσης και η πολυπολιτισμικότητα - Την ίδια στιγμή η εγκληματική... δράση εκείνων που με οργανωμένο σχέδιο έχουν εδώ και χρόνια ξεκινήσει την προσπάθεια για να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα πολυπληθυσμιακό κέντρο φιλοξενίας, δίχως την ίδια στιγμή να λαμβάνονται μέτρα για την αύξηση του ελληνικού πληθυσμού, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το έθνος μας. Οι αριθμοί προκαλούν σοκ και μπροστά σε αυτούς απαγορεύεται να κλείνουν τα μάτια, αυτοί που σήμερα έχουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους.

Με την Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου τιμώνται ο άνδρας και η γυναίκα ως κεφαλές της οικογένειας, που αποτελεί το βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Χαιρετίζεται η αμοιβαία εμπιστοσύνης μεταξύ των συζύγων, η θυσία και η χαρά του καθημερινού έγγαμου βίου.

H ιδέα για τον εορτασμό του γάμου ξεκίνησε από το Μπατόν Ρουζ της Λουϊζιάνας το 1981, όταν ένα ζευγάρι πρότεινε στο Δήμαρχο, τον Κυβερνήτη και τον τοπικό Επίσκοπο, να κηρύξουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως Ημέρα του Γάμου.

Η ιδέα άρεσε και από το 1983 απέκτησε την αυτοτέλειά της και γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου, κυρίως στην Αμερική. Το 1993 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ ευλόγησε την Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου.

Η οικογένεια είναι ο πιο βασικός κοινωνικός θεσμός, το θεμελιακό κύτταρο, είναι θεσμός μεγάλος και ακατάλυτος στον οποίο οφείλεται κατά μέγα μέρος η επιβίωση του ανθρώπινου γένους. Είναι σταθερό στήριγμα, ασφαλές καταφύγιο του ανθρώπου όταν είναι θεμελιωμένο στην αγάπη, στην κατανόηση, στον αμοιβαίο σεβασμό.

Η οικογένεια διαμορφώνει την προσωπικότητα του παιδιού, γιατί έχει σταθερή και συνεχή επίδραση από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση του. Μαθαίνει να σέβεται το συνάνθρωπο του, διδάσκεται το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται στους συνανθρώπους του, ενώ σήμερα βλέπει κανείς το αντίθετο.

Αποτελεί κοινό τόπο η διαπίστωση ότι στις μέρες μας ο οικογενειακός θεσμός δοκιμάζεται δεινά και πλήττεται, καθημερινά και συχνά αθέατα, από πολλές εκπτώσεις και στρεβλώσεις. Κάθε εκτροπή από την υγιή πορεία της οικογένειας οδηγεί σε διάφορες αλλοιώσεις.

Ποιοι επιθυμούν τη διάλυση της ελληνικής και ποιοι υπηρετούν αυτό το ύπουλο σχέδιο που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια με την αρχιτεκτονική πρωτίστως του Βερολίνου, αλλά και ολόκληρης της νομενκλατούρας των Βρυξελλών;

Η προϋπάρχουσα τάση μείωσης των γεννήσεων στην Ελλάδα επιδεινώθηκε σοβαρά μετά την οικονομική κρίση και την υπαγωγή της χώρας στον μνημονιακό μηχανισμό, καθώς το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων/θανάτων και εισερχόμενης/εξερχόμενης μετανάστευσης οδηγεί σε μείωση του πληθυσμού.

Αυτό ήταν και το βασικό συμπέρασμα από τα στοιχεία που παρουσίασε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και Επαγγελματικής Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Ραχιώτης, σε διάλεξη του με θέμα «Όψεις του Δημογραφικού Προβλήματος στην Ελλάδα. Παρελθόν, Παρόν & Στόχοι», στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Η οικογένεια στο... απόσπασμα

Η Ελλάδα υπέστη μία κολοσσιαία οκονομική και κοινωνική καταστροφή (πτώση του ΑΕΠ κατά 30%, έκρηξη της ανεργίας), πρωτοφανή για τα μεταπολεμικά δεδομένα.

Οι ευαίσθητες δημογραφικές ισορροπίες ανατράπηκαν, οι γεννήσεις μειώθηκαν δραματικά.

Ενδεικτικά, κατά την περίοδο 2015-2017 οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 91.207, ενώ το 2017 οι γεννήσεις έπεσαν κάτω από τις 90.000 ετησίως. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκε, επίσης, και ανατροπή του μεταναστευτικού ισοζυγίου με τη διαρροή στο εξωτερικό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων παραγωγικής ηλικίας και υψηλής εκπαίδευσης και ειδίκευσης» επισήμανε ο κ. Ραχιώτης.

Το αποτέλεσμα αυτών των δημογραφικών εξελίξεων ήταν ο ελληνικός πληθυσμός μεταξύ 2008-2017 να μειωθεί κατά 355.000.

«Η δημογραφική ανισορροπία προσλαμβάνει χαρακτήρα προβλήματος εθνικής ασφάλειας, ιδιαίτερα σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές» υπογράμμισε ο καθηγητής και παρέθεσε στοιχεία: Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, οι θάνατοι (1.425) ήταν διπλάσιοι από τις γεννήσεις (791) το 2017.

Σημαντική είναι και η ανατροπή του ισοζυγίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου (2.031 θάνατοι, 1.203 γεννήσεις), αλλά και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

To Newsbomb.gr έχει επισημάνει με δεκάδες ρεπορτάζ το σοβαρό πρόβλημα αλλά και την υποβάθμισή του από το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Συνταγματική αναθεώρηση και υπογεννητικότητα: Δείτε πώς ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ υποβαθμίζουν ένα σοβαρό θέμα

Θα αναφέρουμε περιληπτικά μερικές διαπιστώσεις που δημιούργησαν την σημερινή κατάντια:

Eurostat: Έως το 2080 η Ελλάδα θα έχει πληθυσμό 7,2 εκατ. άτομα

Την ίδια στιγμή, αν κάποιος τολμούσε να ισχυριστεί ότι οι παραπάνω αριθμοί προκαλούν «ίλιγγο», τότε μάλλον θα έπρεπε να ρίξει μια ματιά και στα αντίστοιχα στοιχεία της Eurostat.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, εάν η χώρα μας δεν αλλάξει πολιτική ως προς την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και γενικότερα του δημογραφικού προβλήματος, τότε το 2080 ο πληθυσμός της θα έχει μειωθεί σε ένα σύνολο 7,2 εκατ. ανθρώπων, συνιστώντας το μικρότερο τμήμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων 10 ετών βομβαρδίζουν την ελληνική κοινωνία με νόμους - εντολές της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης που στόχο έχουν να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό και να μετατρέψουν τη χώρα μας σε προτεκτοράτο.

Για να το πετύχουν ακολουθούν χειρουργική μεθοδολογία συντρίβοντας πρωτίστως την αξιοπρέπειά μας, την Ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Άλλωστε ξέρουν πολύ καλά ότι τα σύνορα ενός λαού είναι η γλώσσα του, η ιστορία του, ο πολιτισμός και η κουλτούρα του.

Οι μεταναστευτικές ροές, τα σύμφωνα συμβίωσης, η απόλυτη ελευθεριότητα και η βαριά φορολογία στην ιδιοκατοίκηση είναι τα πρώτα ζητήματα που φρόντισαν να επιβάλλουν οι δανειστές με την βοήθεια και της σημερινής αριστερής κυβέρνησης.

silhouette-1082129_1280.jpg
Ποιοι ανάγουν σε ινδάλματα τα τηλεοπτικά σκουπίδια με τις περούκες και τα μούσια;

Το βρώμικο σχέδιο αλλαγής της σύνθεσης του πληθυσμού

Το σχέδιο παρουσιάζεται ως ανάγκη μετεξέλιξης της Ευρώπης. Ποιας Ευρώπης; Της Ευρώπης του ψευδεπίγραφου ουμανισμού; Της σύγχρονης οικονομικής και κοινωνικής γκιλοτίνας;

Αυτού του οργανισμού που δεν του καίγεται καρφί για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας;

Της Ευρώπης που νομιμοποιεί την παιδοφιλία και την κτηνοβασία και κάθε είδους ανωμαλία, στο πλαίσιο δήθεν της ιδιωτικής ελευθερίας και των προσωπικών δεδομένων;

Αυτή την Ευρώπη υπηρετούν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα;

Aυτή που προωθεί φτηνά προγράμματα τηλεοπτικής προπαγάνδας ανάγοντας σε ινδάλματα τηλεοπτικά σκουπίδια με περούκες; Άντρες που ντύνονται γυναίκες με μούσια και φουστάνια;

Ποιος στα αλήθεια μπορεί να σταματήσει αυτόν τον κατήφορο;

Μόνο ο ελληνικός λαός αρκεί να αντιληφθεί τις πραγματικές ρίζες του προβλήματος και να οχυρωθεί μέσα στον ιερό θεσμό της οικογένειας.

Κάποτε ρώτησαν τη μητέρα Τερέζα για την παγκόσμια ειρήνη. Ξέρετε τι απάντησε;

«Αν θέλεις να δουλέψεις για την παγκόσμια ειρήνη, πήγαινε σπίτι σου και αγάπα την οικογένειά σου».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων