BOMBER

Ο Παντελής Ξυριδάκης, ο Κυριάκος και η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παντελής Ξυριδάκης, ο Κυριάκος και η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

Παρουσιάζεται ως επιφανές στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας με «άκρες» στο στενό πυρήνα του αρχηγού του κόμματος, παρότι το 2015 «πούλησε» την τελευταία στιγμή τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην κούρσα για την προεδρία του κόμματος - Ο λόγος για τον μέχρι σήμερα δήμαρχο Ψυχικού Φιλοθέης, Παντελή Ξυριδάκη - Το παρασκήνιο γιο την περίπτωσή του, έχει ενδιαφέρον... 

Ο λόγος για τον Παντελή Ξυριδάκη, που όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, αλλά όπως δείχνουν και οι πράξεις του, λειτουργεί με παρασκηνιακούς τρόπους και πισώπλατα μαχαιρώματα.

Ο μέχρι πρότινος και υποψήφιος σήμερα δήμαρχος Νέου Ψυχικού-Ψυχικού και Φιλοθέης το 2015 κορόιδεψε ακόμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεταξύ τους μια άνευ προηγουμένου κόντρα.

Όλα ξεκίνησαν το 2015 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούσε να συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές για να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ. Απευθύνθηκε σε στελέχη του κόμματος που είχε στηρίξει.

Ο κ. Ξυριδάκης

Ανάμεσα σε αυτά και ο Παντελής Ξυριδάκης. Ο τότε δήμαρχος Νέου Ψυχικού-Ψυχικού και Φιλοθέης του υποσχέθηκε ότι θα του δώσει τη υπογραφή που χρειάζονταν για να θέσει υποψηφιότητα. Λίγες ώρες όμως πριν τη λήξη της διορίας για την κατάθεσης των απαραίτητων υπογραφών ο Παντελής Ξυριδάκης άφησε στα κρύα του λουτρού τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς του είπε ότι δεν θα τον βοηθήσει.

Ο σημερινός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας από εκείνη την ημέρα και έπειτα δεν θέλει να ακούει ούτε το όνομα του Παντελή.

Παρόλα αυτά ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος του Νέου Ψυχικού – Ψυχικού και Φιλοθέης πλασάρεται όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ως πρόσωπο που στηρίζεται από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Κι όλα αυτά ξεχνώντας το παρελθόν του.

Το 2010 ο Παντελής Ξυριδάκης πήρε τη δημαρχία υποστηριζόμενος από το Φώτη Κουβέλη και πιο παλιά ήταν ο διοργανωτής των εκδηλώσεων του Στέφανου Μάνου.

Έτσι οι σχέσεις του με την ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν το 2010. Μάλιστα συγκυβερνούσε το δήμο με Συριζαίους , καθώς με το που έγινε δήμαρχος τοποθέτησε γενικό διευθυντή στην Δημοτική Επιχείρηση, τον σημερινό γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, τον Ανδρέα Νεφελούδη.

Τότε η Αυγή τον παρουσίαζε ως δήμαρχο υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ...

Όταν το 2015 που αποχώρησε ο Νεφελούδης για να πάει στο υπουργείο Εργασίας, ο Ξυριδάκης δεν έβαλε άλλον στην θέση του γενικού διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης αλλά τον εαυτό του.

Στις συγκεκριμένες υπηρεσίες των Δήμων κρύβονται τα περίεργα κονδύλι, ενώ τα έργα που έχει κάνει ο Παντελής Ξυριδάκης στην πόλη είναι μηδενικά.

Όσο αφορά τώρα τις καλές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που διατυμπανίζει παντού, αυτές είναι στη φαντασία του. Κι αυτό γιατί σε όλα τα δείπνα που παραθέτει τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο του προεκλογικού του αγώνα δεν υπάρχει κανένας από το περιβάλλον του αρχηγού της γαλάζιας παράταξης.