BOMBER

Κρυφές δημοσκοπήσεις 2019: Κίνδυνος να διασυρθούν οι δημοσκόποι το βράδυ της Κυριακής

Κρυφές δημοσκοπήσεις 2019: Κίνδυνος να διασυρθούν οι δημοσκόποι το βράδυ της Κυριακής

Μυστικές δημοσκοπήσεις 2019: Στα επιτελεία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανάψει φωτιές με τις μυστικές δημοσκοπήσεις -Τι δείχνουν οι τελευταίες μετρήσεις; - Πού ποντάρει ο Τσίπρας, η αγωνία του Μητσοτάκη και η διαχείριση της επόμενης μέρας 

Αναβρασμός επικρατεί στα κομματικά επιτελεία, μερικά 24ωρα πριν τη μεγάλη μάχη των Ευρωεκλογών 2019 και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στα γραφεία των κομμάτων φτάνουν συνεχώς μυστικές μετρήσεις, οι οποίες αποτυπώνουν το κλίμα στην κοινωνία και δείχνουν τις τάσεις των ψηφοφόρων.

Μόνιμος «πονοκέφαλος» αποτελούν οι αναποφάσιστοι καθώς, ένα σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος αποφασίζει την τελευταία βδομάδα τι θα ψηφίσει, με τους μισούς απ’ αυτούς να το κάνουν την τελευταία μέρα, σχεδόν πάνω από την κάλπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι μετρήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να είναι μπροστά, αν και το μεγάλο στοίχημα είναι το ποσοστό της ψαλίδας, που αρκετοί δημοσκόποι το έδιναν τις προηγούμενες ημέρες ακόμα και πάνω από 10 μονάδες υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη γύρω από τα εργασιακά και τις συντάξεις φαίνεται πώς το κλίμα έχει αλλάξει και στα επιτελεία έχει σημάνει συναγερμός.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι η δυσφορία της ΝΔ μετά την ανάρτηση του Βαγγέλη Αντώναρου.

Ο άλλοτε εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή υποστηρίζει με ανάρτησή του στα social media, πως στη Νέα Δημοκρατία έλαβαν νέα δημοσκόπηση με ισχνή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάθε μέρα που περνάει χάνεται και μισή έως μια μονάδα. Όχι από τη Νέα Δημοκρατία. Από τους δημοσκόπους. Κι είμαστε ακόμη Δευτέρα βράδυ!», έγραψε ο κ. Αντώναρος.

Αρχικά εκτιμήθηκε πως επρόκειτο για σχόλιό του με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά εκείνος άλλα είχε στο μυαλό του και τα αποκάλυψε μια μέρα αργότερα.

«Εγώ σας είχα προετοιμάσει από χθες... Είχα πει ότι οι δημοσκόποι στον δρόμο για την κάλπη θα χάνουν κάθε μέρα κι από μισή μέχρι μια μονάδα στην υποτιθέμενη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα μας εμφανίσθηκε καινούργια μέτρηση με διαφορά κάτω από το πέντε: 4,9%. Για να δούμε: Αύριο θα πέσουν κάτω από το τέσσερα;».

Εκείνο, όμως, που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ο ισχυρισμός του ότι «στα χέρια νεοδημοκρατών βρίσκεται από χθες το μεσημέρι δημοσκόπηση με ισχνό προβάδισμα 1,2%».

Δείτε τις αναρτήσεις του Αντώναρου

Στη ΝΔ είναι έξαλλοι με τον Αντώναρο

Στην Πειραιώς υπάρχει έντονη δυσφορία για τα όσα έγραψε ο κ. Αντώναρος χωρίς ωστόσο κάποιος να τον διαψεύσει ή έστω να απαντήσει στα όσα ισχυρίστηκε.

Το κλίμα είναι πολύ κακό για το πρώην υπουργό του Καραμανλή, γεγονός αδικαιολόγητο όπως εκτιμούν αρκετοί αναλυτές.

«Αν η ΝΔ ήταν... καβάλα στο άλογο δεν θα την ένοιαζε τι γράφει και τι κάνει ο Αντώναρος...», σημειώνουν με νόημα.

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται στις περισσότερες μετρήσεις με τη διαφορά να κυμαίνεται από 2,5 μονάδες μέχρι και 8.

Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γαλάζιων επιτελείων, η Νέα Δημοκρατία την Κυριακή το βράδυ θα βγει νικήτρια από την κάλπη των Ευρωεκλογών, με τη διαφορά να κυμαίνεται από 4% - 6%.

Ο πήχης φαίνεται να πέφτει και να εγκαταλείπεται προς το παρόν το σενάριο των 10 plus μονάδων που είχε καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Τι λέει ο ίδιος ο Τσίπρας για το βράδυ των εκλογών;

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία και κάνουν λόγο για γραμμική μείωση της ψαλίδας...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στενός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα έλεγε σήμερα ότι το βράδυ της Κυριακής, αρκετοί «γκαλοπατζήδες» θα χάσουν τον ύπνο τους και την αξιοπιστία τους.

Αυτό υποστήριξε ο ίδιος ο Τσίπρας μιλώντας με συνεργάτες του.

«Θα διασυρθούν και θα πέσουν από τα σύννεφα», έλεγε ο πρωθυπουργός.

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι στη Βόρεια Ελλάδα λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών που ακόμα είναι νωπή, όμως - όπως λένε - έχει επιτευχθεί ο ψυχολογικός στόχος να πέσει η διαφορά κάτω του 4%.

Σε αυτές τις εκλογές, τα εύκολα συμπεράσματα είναι παρακινδυνευμένα και τούτο διότι σε χρόνο ρεκόρ ο «περίπατος» μετατράπηκε σε «ντέρμπι».

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Αντώναρου: Διέρρευσε κρυφή δημοσκόπηση της ΝΔ - Δείτε τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019