BOMBER

Γνωρίζαμε ότι χάναμε, αλλά…

Γνωρίζαμε ότι χάναμε, αλλά…
Eurokinissi

Όπως λέει το γνωμικό «ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι» έτσι και στο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν για τη μεγάλη ήταν που έρχεται, ωστόσο μέχρι και την τελευταία στιγμή ευελπιστούσαν σε ένα θαύμα κι όχι στις διαθέσεις των ψηφοφόρων.

Ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ προχώρησε σε αποκαλύψεις οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν και να πυροδοτήσουν αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υποστήκαμε μεγάλη φθορά από το 2015 και μετά», δήλωσε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ως μια «πρώτη στρατηγική νίκη που έχει επιτευχθεί», εξηγώντας ταυτόχρονα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα μπορούσε να συρρικνωθεί σε πολύ χαμηλά ποσοστά».

Έτσι ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, έρχεται εκ των υστέρων να επιβεβαιώσει τις δημοσκοπήσεις, που τόσο ο ίδιος όσο και το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αγνοούσαν, λέγοντας ότι για άλλη μια φορά θα πέσουν έξω.

«Το νικάμε συντρόφια» και «κλείσαμε τη ψαλίδα», ποτέ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν μετατράπηκαν σε πραγματικότητα, αλλά παρέμειναν απλώς συνθήματα που είχαν ως στόχο τη συσπείρωση του αποδεκατισμένου ΣΥΡΙΖΑ.

Γνώστης για τις αρνητικές διαθέσεις της κοινής γνώμης ήταν και ο πρωθυπουργός, καθώς όπως είπε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης «ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε όλα τα δεδομένα πριν τις ευρωεκλογές».

Σχετικές ειδήσεις