BOMBER

Ο μικρόκοσμος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο μικρόκοσμος του ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi

Η αντιστροφή του πολιτικού κλίματος μπορεί να ήταν ορατή στην κοινωνία, ωστόσο δεν φαίνεται να είχε γίνει κατανοητή στο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα σε αρκετά κυβερνητικά στελέχη.

«Το κερδάμε συντρόφια» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος της Αριστεράς για τις ευρωεκλογές, έμεινε τελικά ως ένα άστοχο σύνθημα και όπως αποδείχθηκε ούτε οι εμπνευστές του δεν το πίστεψαν.

Μετά και από το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών όπου ο χάρτης της ελληνικής επικράτειας βάφτηκε για άλλη μια φορά μπλε, δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να γυρίσουν το παιχνίδι.

Κι αν για την Κυριακή της 26ης Μαΐου υπήρξε κάποια κριτική χωρίς όμως περαιτέρω σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών υπεύθυνη ήταν η αποχή.

Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ξέρουν στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι το μήνυμα ήρθε από 2.500.000 Έλληνες οι οποίοι αποδοκίμασαν στις κάλπες τις επιλογές του κυβερνώντος κόμματος. Οπότε οι δικαιολογίες του τύπου θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα μαλλόν δεν είναι ρεαλιστικές.

Αν, λοιπόν θέλουν στην Κουμουνδούρου να έχουν πολιτική συνέχεια με εκλογικά ποσοστά που θα τους δίνουν το δικαίωμα να συγκαταλέγονται στα κόμματα εξουσίας, τότε καλό θα είναι από την κριτική να περάσουν στην πράξη και να μην ζουν στο μικρόκοσμο τους.

Σχετικές ειδήσεις