BOMBER

Κάτι γίνεται...

Κάτι γίνεται...

«Τι βλέπεις, τώρα;» Αυτή είναι η φράση που ακούγεται σε αρκετές παρέες σε όλη τη χώρα μετά τις πρώτες μέρες ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.

Όλοι περιμένουν να δουν αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας μέρες. Θέλουν να δουν… κάτι να αλλάζει.

Η αλήθεια είναι πως στη Συγγρού είχαν σχεδιάσει από καιρό το πού και πώς θα στοχεύσουν ώστε να φανεί η αλλαγή στη χώρα από την αρχή.

Τι εννοούμε; Η κυβέρνηση ΝΔ «χτύπησε» ακριβώς εκεί που «πονούσε» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ’ αρχάς στο ζήτημα της ασφάλειας. Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας, φρούρηση των αρχαιολογικών χώρων, περιπολίες στο εμπορικό κέντρο και στις συνοικίες. Είναι μια ένδειξη αλλαγής, όπως και να το κάνουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της ασφάλειας υστερούσε, κατά γενική ομολογία.

Πάμε και στο δεύτερο. Το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, που ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε κάνει σημαία το 2015 και είχε πει ότι θα τον καταργήσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το πρώτο νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η νέα κυβέρνηση, προχωρά στην προεκλογική του δέσμευση για μείωση μέχρι και 30%. Παράλληλα, προχωρά σε σειρά φοροελαφρύνσεων που δίνουν μικρή «ανάσα» σε νοικοκυριά και επαγγελματίες.

Πάμε και στο τρίτο. Η τραγωδία στο Μάτι είναι μια υπόθεση που έχει «στιγματίσει» τον ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από το ζήτημα των ευθυνών, που το μόνο που δεν έχει ειπωθεί από τους «υπευθυνοανεύθυνους» είναι ότι έφταιγε ο «στρατηγός άνεμος», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε ούτε να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις άμεσες ενέργειες για την ανακούφιση των πληγέντων και των οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, ούτε να προχωρήσει σε ριζικές τομές για αναγέννηση της περιοχής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «χτύπησε» και εκεί, σπάζοντας τον «κουμπαρά» των 31 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί για το Μάτι.

Πάμε και στο τέταρτο. Επενδύσεις. Ποιο είναι το πιο εμβληματικό έργο στην Αττική; Μα φυσικά το Ελληνικό. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα διακυβέρνησης ΝΔ, ξεμπλοκάρει το σπουδαίο έργο της ανάπλασης που αναμένεται να αλλάξει το τοπίο σε όλη την παραλιακή.

Αυτές είναι οι πρώτες συμβολικές κινήσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση ΝΔ, με στόχο να πείσει τους πολίτες ότι τελικά «κάτι γίνεται, κάτι αλλάζει». Και ξέρετε κάτι; Ενδεχομένως να το έχει καταφέρει. Όταν όμως δημιουργείς προσδοκίες από την αρχή πρέπει να έχεις και την ανάλογη συνέχεια. Και το μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι δύσκολη…