ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Κακοκαιρία Ιανός: Επιτακτική ανάγκη να πάρει μέτρα το υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία

Κακοκαιρία Ιανός: Επιτακτική ανάγκη να πάρει μέτρα το υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία

Ο μεσογειακός τυφώνας που βρίσκεται σε εξέλιξη θα χτυπήσει αρκετές περιοχές της Ελλάδας και ήδη ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό.

Οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμοι και περιφέρειες σε συνεργασία με την πολιτική προστασία βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις για το πώς θα διαχειριστούν την μανία της φύσης.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι το υπουργείο Παιδείας μέχρι αυτή την ώρα (πρωί της Πέμπτης) δεν έχει ανακοινώσει κάποια δέσμη προληπτικών μέτρων για τα σχολεία των περιοχών που αναμένεται να πλήξει ο «Ιανός». Και βεβαίως δεν έχει εκδώσει κάποια οδηγία.

Αν όντως τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά όσο τα παρουσιάζουν οι μετεωρολόγοι και η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας , τότε θα πρέπει έγκαιρα το υπουργείο Παιδείας να στείλει οδηγία να κλείσου έστω για την Παρασκευή τα σχολεία που αναμένεται να βρεθούν στο «μάτι του κυκλώνα»…

Με τόσο ισχυρούς αέρηδες που αναμένεται να αγγίξουν τα 10 και 11 μποφώρ και με βροχές που θα ξεπεράσουν τους 100 τόνους ανά στρέμμα μπορεί κάποιος να το ρισκάρει και να αφήσει τα σχολεία ανοικτά; Κι αν γίνει κάποιο ατύχημα; Ποιος θα πάρει την ευθύνη;

Δεν γίνεται να αφεθεί το όλο θέμα στη διακριτική ευχέρεια του κάθε περιφερειάρχη ή του κάθε δήμαρχου.

Οι προγνώσεις της ΕΜΥ είναι ξεκάθαρες. Θα υπάρξουν σε ορισμένες περιοχές πρωτοφανή φαινόμενα. Στις περιοχές της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Μεσσηνίας, την Ηλείας, της Αχαΐας, της Αρκαδίας, της Αργολίδας, της Βοιωτίας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας, της Αττικής και της Εύβοιας, η μανία της φύσης θα δείξει τα δόντια της.

Ας πάρει επιτέλους την ευθύνη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και ας κρατήσει τα σχολεία κλειστά, έστω για την Παρασκευή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown