ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Επιστράτευση γιατρών: Ο κύριος Εξαδάκτυλος ας αποφασίσει αν είναι γιατρός ή συνδικαλιστής

Επιστράτευση γιατρών: Ο κύριος Εξαδάκτυλος ας αποφασίσει αν είναι γιατρός ή συνδικαλιστής
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Μετά την κατακραυγή και την ανακοίνωση της επίταξης / επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, άλλαξε αίφνης στρατηγική και καλεί όλους τους γιατρούς να συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν στην προσπάθεια του ΕΣΥ.

Αλήθεια που ήταν εδώ κι ένα μήνα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος; Εδώ κι ένα μήνα λοιπόν ο κ. Εξαδάκτυλος κυκλοφορούσε με το «καπέλο» του συνδικαλιστή κατηγορώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι δεν έχει σχέδιο και καλούσε τους ιδιώτες γιατρούς να μην συμμετάσχουν σε αυτή την μεγάλη εθνική προσπάθεια.

Μάλιστα ζητούσε λέει απευθείας συνάντηση με τον πρωθυπουργό να του εξηγήσει ο ίδιος ο Μητσοτάκης πώς θα γίνει η κατανομή των ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Αστεία πράγματα δηλαδή, αφού όλοι καταλαβαίνουν ότι όταν ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με την πανδημία κανείς δεν έχει το δικαίωμα να «παραγοντίζει» και να βάζει υπεράνω όλων την ενδεχόμενη πολιτική του καριέρα.

Ο κ. Εξαδάκτυλος λησμονά ότι πρωτίστως είναι γιατρός και δευτερεύοντος συνδικαλιστής ή υποψήφιος για τις εθνικές εκλογές.

Αφού λοιπόν φτάσαμε στο παρά πέντε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ζητά πολιτική επιστράτευση των γιατρών ο κ. Εξαδάκτυλος σήμερα 22/03/2021 θυμήθηκε ότι είναι γιατρός και προέβη στην ακόλουθη δήλωση, προφανώς υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής:

«Τις δύσκολες αυτές ώρες που διανύει η χώρα μας λόγω της πανδημίας, πρέπει όλοι μας να πράξουμε το καθήκον μας χωρίς δεύτερη σκέψη και να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης».

Η σημερινή δήλωση του κ. Εξαδάκτυλου που αποφάσισε να φορέσει το καπέλο του γιατρού...

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι μια δήλωση του αέρα και ότι ο ΠΙΣ θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις να καλυφθούν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία, για το κοινό καλό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.