ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μάθε παιδί μου κινέζικα. Θα σου χρειαστούν

Μάθε παιδί μου κινέζικα. Θα σου χρειαστούν

Του το έλεγα εγώ του προκομμένου μου από πέρσι. Μάθε παιδί μου κινέζικα να φας γλυκό ψωμί. Εγώ τα 'λεγα, εγώ τα 'κουγα. Κάτι αγγλικούλια, κάτι γαλλικούλια έμαθε και έξω από την πόρτα.

  • Πού πα ρε Καραμήτρο τώρα που έρχονται οι Κινέζοι; Τώρα που θα γεμίσουμε κινέζικα εστιατόρια, κινέζικα μαγαζιά κινέζικων ρούχων, παιχνιδιών και ηλεκτρονικών συσκευών;

  • Πάντως, πέρα από την πλάκα που μπορεί να κάνουμε με τον κινέζικο δράκο που αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα, είναι φανερό ότι μας αρέσει δεν μας αρέσει, θα γίνουμε η πόρτα των Κινέζων για την Ευρώπη.

  • Που σημαίνει ότι θα ανοίξουν εκατοντάδες γραφεία κινέζικα στην Αθήνα, θα έρθουν χιλιάδες Κινέζοι στην Αθήνα στελέχη επιχειρήσεων, θα αποκτήσουμε δηλαδή μια κινέζικη παροικία που θα καταναλώνει και θα παράγει.

  • Εξάλλου αυτή η χώρα πάντα ζούσε με την παρουσία κάποιου «αφεντικού». Στον εμφύλιο ήταν οι Άγγλοι, μετά ήρθαν οι Αμερικάνοι με τις βάσεις τους και το σχέδιο Μάρσαλ, ύστερα μας ήρθε η Μέρκελ και ο Τόμσεν και τώρα θα έχουμε κάποιον Πινκ Λι Χουάκ. Τα ονόματα αλλάζουν, οι «μπόσηδες» πάνω-κάτω ίδιοι είναι.

  • Συμβουλή λοιπόν ενός συνταξιούχου «τρομοκράτη» που πολλά έχουν δει τα μάτια του. Τρέξτε μάθετε κινέζικα, θα σας χρειαστούν.