ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Αποχωρεί ο Στουρνάρας; Οι ευχαριστίες φούντωσαν τις φήμες!

Αποχωρεί ο Στουρνάρας; Οι ευχαριστίες φούντωσαν τις φήμες!

Οι πολλές ευχαριστίες του Γιάννη Στουρνάρα κατά τη διάρκεια της κοινής δήλωσης με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, φούντωσαν τη φημολογία ότι ο κύκλος του «τσάρου» στην οδό Νίκης μάλλον έφτασε στο τέλος του!

Ο υπουργός Οικονομικών αφού ολοκλήρωσε τη «δύσκολη» δουλειά και επέτυχε δηλαδή την εσωτερική υποτίμηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και την πλήρη φτωχοποίηση του λαού προκειμένου να πληρωθούν οι δανειστές μας στο ακέραιο, ήρθε μάλλον η ώρα να φεύγει.

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό, απευθύνθηκε προς τον κ. Σαμαρά, τους υπουργούς, τους συνεργάτες του, ακόμα και στελέχη με τα οποία δεν είχε και τις καλύτερες επαφές το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφιερώνοντας ελάχιστες λέξεις στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Με το πέρας των δικών του δηλώσεων ξεκίνησε ένας νέος γύρος φημών, περί αποχώρησης του Γιάννη Στουρνάρα από το Υπουργείο, γι' αυτό και οι ευχαριστίες!

Διαβάστε με προσοχή ολόκληρη η δήλωσή του:
«Τελειώσαμε μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Το απόγευμα θα υπάρξει staff level agreement από τους εταίρους. Τα κείμενα διαμορφώνονται και τελειώνουν.
Θα ήθελα, στη φάση αυτή, να ευχαριστήσω πρώτα τον Πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση, αυτούς τους επτά πολύ δύσκολους μήνες – αυτό το review ήταν πολύ δύσκολο, το δυσκολότερο έως τώρα. Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών καταφέραμε να βελτιώσουμε την οικονομία σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά και να πετύχουμε αρκετά θέματα μέσα σε αυτή την έκθεση.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω, όλους τους Υπουργούς, τους συναδέλφους, που σε αυτή τη δύσκολη στιγμή φανήκαμε πολύ ενωμένοι- σε μια πάρα πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, όλοι μαζί.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους στενούς μου συναδέλφους, συνεργάτες στο Υπουργείο αυτό, τους Υπουργούς, τον κ. Σταϊκούρα, τον κ. Μαυραγάνη, τους Γενικούς Γραμματείς, την κυρία Παπακωνσταντίνου, τον κ. Θεοχάρη, το Πρόεδρο του ΣΟΕ κ. Τσακλόγλου, και όλους τους συμβούλους που δούλεψαν μέρα νύχτα για να μπορέσουμε να έχουμε σήμερα το αποτέλεσμα αυτό».

Αν τελικώς οι φήμες περί αποχώρησης του αληθεύουν τότε είναι εύκολο να μαντέψει κανείς ποια θα είναι από εδώ και στο εξής η πορεία του Γιάννη Στουρνάρα. Πάντως για να τον πετάξουν στη γωνία αποκλείεται. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο κύριος καθηγητής ενδιαφέρεται αρκετά για την Τράπεζα της Ελλάδος.