ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Χαίρε Ροβέρτο! Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!

Χαίρε Ροβέρτο! Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!

Το ότι ο Ροβέρτος έπαιξε το ρόλο του «λαγού» στην κούρσα, δεν τον κάνει λιγότερο επικίνδυνο, από το να εκφράζει απλά προσωπικές απόψεις. Το αποτέλεσμα είναι πάντα αυτό που μετράει.


Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας τον Ανδρέα Λοβέρδο να κάνει γυμναστική με τα γιαπωνεζάκια, πίστεψα ξανά πως υπάρχει ελπίδα. Είπα «δεν μπορεί κάποιος θα μιλήσει στον Ανδρέα για το χαρακίρι».

Λίγη ώρα μετά ήρθε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος και με επανέφερε στη σκληρή πραγματικότητα. Ακόμη και την ώρα που μαζεύουν τα πράγματα τους, οι κυβερνήτες και οι υπάλληλοι τους, εκδικούνται τον κόσμο. Και τον εκδικούνται με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Η τελευταία έμπνευση του διοικητή του ΙΚΑ ήταν χαρακτηριστική. Φορώντας στην αντιλαϊκή πολιτική της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος, το μανδύα του «πλήρως ανταποδοτικού συστήματος», ο Σπυρόπουλος ουσιαστικά απαίτησε να τιμωρούνται όσοι έχουν λίγα ένσημα. Κι όλα αυτά σε μια χώρα που το ποσοστό της ανεργίας καλπάζει και αυτό της μαύρης εργασίας έχει εκτοξευθεί.

Το ότι ο Βρούτσης έτρεξε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, απλά αποδεικνύει ότι είναι θέμα... ημερών να γίνουν πράξη οι σκέψεις του Σπυρόπουλου. Το ότι ο Ροβέρτος έπαιξε το ρόλο του «λαγού» στην κούρσα, δεν τον κάνει λιγότερο επικίνδυνο, από το να εκφράζει απλά προσωπικές απόψεις. Το αποτέλεσμα είναι πάντα αυτό που μετράει. Και το αποτέλεσμα είναι ότι θα πηγαίνεις για χολή και (αν δεν έχεις ένσημα) θα βγαίνεις κουρεμένος.

Σχετικές ειδήσεις