ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Όπου γάμοι και χαρές, η Αννούλα πρώτη...

Όπου γάμοι και χαρές, η Αννούλα πρώτη...

Εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του Ποταμιού συγκεντρώθηκαν σε εκδήλωση που οργάνωσε η Άννα Διαμαντοπούλου με Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες για να συζητήσουν για την ανάγκη κυβερνήσεων συνεργασίας... Μιλάμε για απόλυτη σύμπτωση χωρίς κανένα ίχνος συνωμοσίας. Έτυχε...

Κοιτά να δεις που οι άνθρωποι του... συγκροτήματος δεν χάνονται ποτέ.

Μην με ρωτήσετε «ποιου συγκροτήματος;», του γνωστού...

Βρίσκουν δουλίτσες να κάνουν. Αν χρειαστεί κάνουν και τις πολιτικές προξενήτρες για να φέρουν κοντά τις δυνάμεις του μνημονίου.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η χθεσινή (27/04/205) εκδήλωση που διοργάνωσε το think tank της Άννας Διαμαντοπούλου (Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση) σε συνεργασία με το πολιτικό ινστιτούτο των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών Fridriech Ebert.

Θα μου πείτε έχει think tank (δεξαμενή σκέψης) η Άννα;

Μα τι λέτε ρε παιδιά; Αν δεν έχει η Αννούλα ένα δικό της tank, με συγχωρείτε, think tank, ποιος θα έχει;

Δείτε τώρα συμπτώσεις: Η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε με το Γερμανικό (;) πολιτικό ινστιτούτο Fridriech Ebert και είχε θέμα τις κυβερνήσεις συνεργασίας!!!

Όπως λέμε τι κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια.

«Καίγονται» τα γερμανικά ινστιτούτα για κυβερνήσεις ειδικού σκοπού και εθνικής ενότητας. Τυχαίο;

Στην εκδήλωση βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Ν.Φίλης από το ΣΥΡΙΖΑ και οι Α.Παπαμιμίκος (ΝΔ), Σπ.Λυκούδης (Ποτάμι) και Γ.Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, σε μία περίοδο που το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός φιλοευρωπαϊκού τόξου απέναντι στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα, απασχολεί τα πρωτοσέλιδα.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο αυτό, ο Γραμματέας της ΝΔ έκανε λόγο για συγκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού σε βασικά ζητήματα, προτείνοντας μάλιστα αλλαγή στον εκλογικό νόμο προκειμένου να μπορούν και οι συνασπισμοί να λαμβάνουν το μπόνους των 50 εδρών, εφ' όσων όμως έχουν ανακοινώσει τη συνεργασία τους πριν τις εκλογές, έχουν καταθέσει κοινό πρόγραμμα και αποφασίσει για το ποιο πρόσωπο θα τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας διεκδικώντας την Πρωθυπουργία.

Η πρόταση αυτή έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στους παρισταμένους, με τους δύο εκπροσώπους των άλλων κομμάτων πάντως να αποφεύγουν σε πρώτη φάση να πάρουν θέση. Ο Σπ.Λυκούδης επέμεινε κατά την ομιλία του πάντως στην αναγκαία κουλτούρα που πρέπει να δημιουργηθεί, ενώ ο Γ.Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ σημείωσε με νόημα πως ο επόμενος συνασπισμός που θα πρέπει να σχηματιστεί θα πρέπει να είναι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καθώς «το ΠΑΣΟΚ δε θα πρέπει να επιδιώκει πλέον να κυβερνήσει».

ΥΓ: Η Δημοκρατία στα καλύτερά της...