ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Απίστευτο: Με αντανακλαστικά χελώνας απάντησε ο Κοτζιάς στο «παραλήρημα» του Σλοβάκου πρωθυπουργού

Απίστευτο: Με αντανακλαστικά χελώνας απάντησε ο Κοτζιάς στο «παραλήρημα» του Σλοβάκου πρωθυπουργού

Μόνο θυμηδία προκαλεί η καθυστερημένη κατά 48 ώρες απάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο ανθελληνικό «παραλήρημα» του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο με φόντο την προσφυγική κρίση.

Φαίνεται πως η βραδύτητα έχει καταστεί «δεύτερη φύση» για την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, που αντιδρά, για πολλοστή φορά, με ρυθμούς χελώνας απέναντι σε μια απίστευτη πρόκληση και μάλιστα από χώρα που βρίσκεται εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Η απάντηση του Νίκου Κοτζιά στον Ρόμπερτ Φίτσο, η οποία απορίας άξιον χαρακτηρίζεται «σκληρή», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές ότι ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός, ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές στη χώρα του, θέλει να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία με χολή και ανθρώπινο δράμα. Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το παραλήρημά του και να κατανοήσουμε πώς φιλοδοξεί, εφόσον επανεκλεγεί, να ασκήσει τα καθήκοντά του ως Πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αναλάβει προσεχώς την προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αυτή την απάντηση λογίζετε εσείς ως «σκληρή», κύριε υπουργέ;

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είχε δηλώσει πριν δύο ημέρες: «Είναι η στιγμή που ίσως χρειαστεί η Ελλάδα να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ. Συμβαίνει ακριβώς αυτό που οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο καλοκαίρι. Είχαν πει στον Έλληνα πρωθυπουργό:Τσίπρα, αν δεν κάνεις ό,τι μπορείς τότε θα υπάρχει μόνο ένα τεράστιο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες απολύτως τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα’».

Μπροστά σε μια τέτοια προκλητική δήλωση, η Ελλάδα προτάσσει μια «χλιαρή» απάντηση, θαρρεί κανείς ότι πρέπει να πούμε και «ευχαριστώ» στον κ. Φίτσο, για τα... καλά του λόγια!

Μετά είναι να απορεί κανείς γιατί όλοι εκεί έξω στην ευρωπαϊκή οικογένεια μας θεωρούν το «αποπαίδι» τους... Δεν μας σώζει τίποτα!

Σχετικές ειδήσεις