ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Με Mercedes και Cayenne, ο Σημίτης, ο Θέμος, ο Μάκης, η Νταλάρα και ενίοτε ο Ραγκούσης και ο Αλογοσκούφης.

Με Mercedes και Cayenne, ο Σημίτης, ο Θέμος, ο Μάκης, η Νταλάρα και ενίοτε ο Ραγκούσης και ο Αλογοσκούφης.
  • Μέχρι πέρυσι στον Αμπελά της Πάρου, σ’ ένα πανέμορφο ψαροχώρι απέναντι ακριβώς από τη Νάξο, κάθε μέρα εμφανίζονταν με κάτι Mercedes και Cayenne ο Σημίτης με την Δάφνη του, ο Θέμος, ο Μάκης, η Άννα η Νταλάρα με τον Γιώργο της, ενίοτε ο Ραγκούσης και ο Αλογοσκούφης και λίγο πιο παλιά ο Ρουσόπουλος με την συμβία του, καθώς ορισμένοι από αυτούς έχουν αγοράσει και σπίτι εκεί κοντά, επί παντοδυναμίας τους.
  • Φέτος δεν πάτησε ακόμα ούτε ένας από τους καλούς αυτούς ανθρώπους στον Αμπελά. Ούτε ένας. Για τους πολιτικούς από ό,τι μαθαίνω και κυρίως για τον πρώην δήμαρχο Πάρου κ. Ραγκούση έχουν φυλαγμένα κάτι ληγμένα γιαούρτια οι Αμπελακιώτες.
  • Για τους δημοσιογράφους – επιχειρηματίες μάλλον τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά οικονομικά. Βέβαια δεν λείπουν μόνο αυτοί από την Πάρο. Λείπουν και άλλοι πολλοί από τους ανώνυμους, που δεν έχουν τη δυνατότητα λόγω στερήσεων και ανεργίας να πάνε έστω για 2-3 μέρες διακοπές.
  • Άδειες οι περισσότερες ταβέρνες και σε πιάνει καλοκαιριάτικα μια μελαγχολία, γιατί βλέπεις ότι ακόμα και αυτά που τόσο πλούσια μας δώρισε ο Θεός σε αυτήν την ευλογημένη χώρα, τη θάλασσα και τον ήλιο, οι άνθρωποί της δεν μπορούν να τα χαρούν. Ολόκληρο η Πάρος «μαραίνεται» φέτος από την μείωση των τουριστών γύρω στα 30% με 40%. Βέβαια θα βγει μεθαύριο ο ΕΟΤ και ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού και θα θριαμβολογούν για την αύξηση των τουριστών φέτος, παίζοντας ίσως με τους αριθμούς.
  • Ας ρωτήσουν όμως ξενοδόχους και ταβερνιάρηδες σε μερικά νησιά για να έχουν την πλήρη εικόνα του καλοκαιριού του 2011.
  • Πάντως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε αντίθεση με όλα αυτά τα μελαγχολικά, χτίζει 4 πολυτελείς βίλες σε ένα ύψωμα πάνω από τον Αμπελά, πολλοί λένε για την καλή του την Ζέτα Μακρυπούλια, αλλά η αλήθεια είναι άλλη. Ο προνοητικός Κύπριος καλλιτέχνης ετοιμάζει τις βίλες του για επαγγελματική χρήση διότι σκέφτεται ότι δεν μπορεί πάντα το άστρο του να λάμπει όσο σήμερα.
  • Το ερώτημα όμως για πολλούς στην Πάρο είναι εάν το συγκρότημα του Χατζηγιάννη τηρεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες.