ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

«Κατρουγκαλισμοί» και ψέματα οδηγούν τις συντάξεις στον... Άδη!

«Κατρουγκαλισμοί» και ψέματα οδηγούν τις συντάξεις στον... Άδη!

Τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύεται πως θα μοιράσει τα 246 εκατ. ευρώ του συνολικού τιμήματος των τηλεοπτικών αδειών για την προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων κι ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος εξακολουθεί να λέει πως «ενόσω η Αριστερά είναι στα πράγματα δεν θα γίνει καμία απολύτως μείωση στις συντάξεις», η πραγματικότητα τους διαψεύδει πανηγυρικά.

Και το... κυβερνητικό σανό «πάει σύννεφο»!

Ήδη στις επικουρικές συντάξεις έπεσε άγριο «τσεκούρι», με τους δικαιούχους να βλέπουν μειωμένες τις απολαβές τους από 33 έως 150 ευρώ.

Ωστόσο, το πλέον απίστευτο είναι η υποκρισία των κυβερνώντων: λένε ότι θα προστατέψουν τα εισοδήματα και την ίδια στιγμή, οι περικοπές πλήττουν τόσο τις αναπηρικές συντάξεις όσο και τις συντάξεις χηρείας και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, φτάνουν έως και το 80%!

Έτσι είναι: στην Ελλάδα του 2016 η κρατική αναλγησία ισοδυναμεί με δολοφονία. Όποιος έχει χάσει τον σύντροφό του, ή αντιμετωπίζει κάποια σοβαρή αναπηρία οδηγείται διά της κυβερνητικής πολιτικής στον τάφο!

Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά την Κυριακή ο δόκτωρ Κατρούγκαλος έβγαινε μαινόμενος στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του, ότι είναι ψεύτες όλοι όσοι μιλούν για περικοπές στις συντάξεις.

Για να δούμε, όμως, τι θα λέει σε έναν μήνα από τώρα ο «υπουργός Αλήθειας» των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αμέσως μόλις επιβληθεί η παρακράτηση των αναδρομικών;

Δείτε, για παράδειγμα, τι θα συμβεί σε συνταξιούχο του ΙΚΑ που λάμβανε πριν το πολυνομοσχέδιο επικουρική 312 ευρώ. Τον Σεπτέμβριο την είδε «κουτσουρεμένη» στα 261 ευρώ. Τον Οκτώβριο, όμως, με τις παρακρατήσεις, η σύνταξη θα πάει στα 210 ευρώ...

Όσο για τη σύνταξη χηρείας; Χήρος συνταξιούχος του ΙΚΑ έπαιρνε επικουρική μέχρι πρότινος 149 ευρώ καθαρά. Τον Σεπτέμβριο, το ελληνικό κράτος αποφάσισε να του δώσει μόλις 75 ευρώ.

Τον Οκτώβριο με τις παρακρατήσεις, θα δει στο λογαριασμό του ένα... ολόκληρο ευρώ και με αυτά τα χρήματα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κατρούγκαλος θα του πουν να ζήσει!

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις, ρε Έλληνα, ύστερα από όλα αυτά;

Σχετικές ειδήσεις