ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ποια... κυρία δήλωσε πως οι 60άρηδες δεν έχουν συνεισφέρει αρκετά ώστε να παίρνουν σύνταξη;

Ποια... κυρία δήλωσε πως οι 60άρηδες δεν έχουν συνεισφέρει αρκετά ώστε να παίρνουν σύνταξη;

Είναι από εκείνες τις φορές που προσπαθεί κανείς να ξεχωρίσει πού βρίσκεται το όριο ανάμεσα στη λογική και τον παραλογισμό. Με μια Ελλάδα διαλυμένη και ταπεινωμένη εδώ και 6,5 χρόνια, υπάρχουν, δυστυχώς, ακόμη φωνές και απόψεις που «ευλογούν», σε κάθε δυνατή ευκαιρία τα καμώματα των δανειστών σε βάρος της χώρας μας.

Η γνωστή πρώην υπάλληλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Μιράντα Ξαφά, η οποία έχει μείνει στην... Ιστορία για το αλήστου μνήμης τσιτάτο της τον Απρίλη του 2015, όταν είπε ότι «ευτυχώς με την Τρόικα, γίνανε απολύσεις», αποφάσισε να μας ξαναδώσει ακόμη ένα δείγμα των ακραίων απόψεών της.

Κι επειδή δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από την ρητορεία του οικονομικού φασισμού, η κ. Ξαφά αποφάσισε να καταφερθεί εναντίον των συνταξιούχων αυτής της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά σε εκπομπή του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ: «Οι 60χρονοι αποκλείεται να έχουν συνεισφέρει αρκετά, για να εισπράττουν τις συντάξεις που εισπράττουν σήμερα».

Ίσως κάποιοι να αδιαφορούν. Άλλοι, πάλι, ίσως πουν: «Ε και τι έγινε;». Όμως, δεν έτσι. Η αδιαφορία και η ουδετερότητα απέναντι σε τέτοιες προκλητικές δηλώσεις είναι πλέον, το λιγότερο, εγκληματική.

Προφανώς, η πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ δεν έχει ζήσει μήτε στιγμή στην Ελλάδα των Μνημονίων, να δει τι θα πει φτώχεια και εξαθλίωση. Αλλά, τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν άνθρωπο που έχει δηλώσει ανοικτά ότι «τα δικαιώματα των εργαζομένων επιβαρύνουν το κόστος των επιχειρήσεων» (!).

Εδώ, λοιπόν, δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με λογικές ακραίου νεοφιλελευθερισμού, αλλά με ιδέες που λίγο απέχουν από την τρέλα που επιδιώκουν να μας φορτώσουν εκ νέου οι δανειστές.

Το δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης είναι ιερό, σύμφωνοι. Αλλά είναι ένα πράγμα η ελευθεροστομία κι άλλο πράγμα η αμετροέπεια και η ασυδοσία. Και, δυστυχώς, η κ. Ξαφά έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια των δύο αυτών εννοιών.

Τελικώς, αδέρφια, η «Πέμπτη Φάλαγγα» δεν έσβησε ποτέ από τούτη τη χώρα. Ό,τι είναι η Ρεπούση για την εθνική Παιδεία, το ίδιο είναι και η Ξαφά για την εθνική Οικονομία.

Και φαίνεται ξεκάθαρα πλέον πως το αδιάντροπο σύνθημα της Κατοχής «Βάστα γερά, Ρόμελ» μπορεί πλέον να επικαιροποιηθεί και να γίνει «Βάστα γερά, Λαγκάρντ»!

Σχετικές ειδήσεις