ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Κατάπτυστο δημοσίευμα της «Αυγής» εναντίον του Αρχιεπισκόπου

Κατάπτυστο δημοσίευμα της «Αυγής» εναντίον του Αρχιεπισκόπου

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς που δεν σέβονται σε καμία περίπτωση τα ιερά και τα όσια αυτής της χώρας, η εφημερίδα «Αυγή», το κατεξοχήν όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, με αφορμή την τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΗΘΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Φαίνεται ότι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεχάσει το πόσο μετριοπαθής και χαμηλών τόνων παραμένει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Φαίνεται πως ξέχασαν πόσο σημαντικό έργο επιτελεί η Εκκλησία, τη στιγμή που η κυβέρνηση οδηγεί 11 εκατ. Έλληνες πολίτες στη φτώχεια και την εξαθλίωση, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τις πολιτικές του «Μνημονίου 3».

Και, ταυτόχρονα, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διερωτηθούν για ποιο λόγο μια προσωπικότητα, όπως ο επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας εξανίσταται μπροστά στον... ορυμαγδό «μεταρρυθμίσεων» που επιδιώκει το υπουργείο Παιδείας.

avgi2

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι: νομίζουν ότι με τέτοιου είδους επιθέσεις μπορούν να πλήξουν το πρόσωπο του κ. Ιερωνύμου. Το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν διχαστικά σύνδρομα, τη στιγμή που περισσότερο από ποτέ, η Πατρίδα απαιτεί τον λαό να βρίσκεται ενωμένος.

Κατά τα λοιπά, η αήθης επίθεση της εφημερίδας ξεκινά από τον ίδιο τον τίτλο του πρωτοσέλιδου άρθρου της. Το απαράδεκτο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τιτλοφορείται «Μισαλλόδοξο κήρυγμα» και προσπαθεί να αποδομήσει με τρόπο κατάπτυστο τα όσα ανέφερε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας για τη στάση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, παρά το γεγονός ότι ο κ. Ιερώνυμος επέκρινε απλά τις κατά καιρούς ανιστόρητες και προσβλητικές τοποθετήσεις του εναντίον της Ορθοδοξίας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»: «Με ένα άκρως "προβληματικό" σε ύφος και περιεχόμενο τηλεοπτικό κήρυγμα, ο Αρχιεπίσκοπος άφησε κατά μέρος το λόγο της αγάπης προς τον πλησίον και μίλησε για κίνδυνο αφελληνισμού και αποχριστιανοποίησης της χώρας από τους πρόσφυγες, ζήτησε αναβολή της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα, έδωσε άφεση αμαρτιών στις ακρότητες Αμβρόσιου και πέταξε το γάντι στην κυβέρνηση για τον χωρισμό Εκκλησίας-κράτους».

Μάλιστα, η εφημερίδα, προσπαθεί να προσβάλλει με τον χείριστο τρόπο το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, χρησιμοποιώντας τις εξής φράσεις:

• «Ο τόπος μας προχωράει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό»
• «Κίνδυνος ισλαμοποίησης»
• «Να αναβληθεί η ανέγερση τεμένους»
• «Δεν είναι θρησκεία ο μουσουλμανισμός»
• «Δεν κάνει λάθος ο Αμβρόσιος»
• «Προβληματικός ο Φίλης»

Απαράδεκτο και το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Εν τω μεταξύ, στο ίδιο μήκος κύματος με το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» κινείται και το αντίστοιχο της «Εφημερίδας των Συντακτών».που φέρει τίτλο «Το βαθύ κράτος της ιεραρχίας» και επιτίθεται και αυτό εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

«Λίγες μόνο μέρες μετά τη δήλωσή του έξω από το Μαξίμου ότι λύθηκαν οι παρεξηγήσεις με την κυβέρνηση, ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε να υιοθετεί τις πιο ακραίες συντηρητικές θέσεις μητροπολιτών από τους οποίους μέχρι τώρα επιχειρούσε να διαφοροποιηθεί και άρχισε να μιμείται τον προκάτοχό του, χωρίς δυστυχώς να διαθέτει τη λάμψη και την ευστροφία εκείνου» γράφει η εφημερίδα.

EFSYN IERWNYMOS

Η Εφημερίδα των Συντακτών γράφει, εξάλλου, ότι «η πρώτη ερμηνεία αυτής της θεαματικής μεταστροφής είναι βέβαια ότι ο κ. Ιερώνυμος επιχειρεί να αποστασιοποιηθεί από τον πρωθυπουργό, με τον οποίο έως πρόσφατα διατηρούσε εξαιρετικά καλές σχέσεις, και στρώνει το έδαφος για το ενδεχόμενο μιας αλλαγής στην κυβέρνηση, όταν επιστρέψει δηλαδή στην εξουσία η "Δεξιά του Κυρίου", που έλεγε και ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος».

«Όμως με την ωμή κάλυψη ακόμα και του χουντικού Αμβρόσιου αλλά και την ευθεία υιοθέτηση των ανατριχιαστικών συνθημάτων της Χρυσής Αυγής («βοήθεια μόνο σε Ελληνες», αν όχι «μόνο σε χριστιανούς»), ο κ. Ιερώνυμος δεν διαχωρίζεται μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό, αλλά και από κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή αντιμετώπιση των προβλημάτων. Και βέβαια, σ’ αυτό το πλαίσιο, οι επιθέσεις στον κ. Φίλη είναι απλώς συμβολικού χαρακτήρα. Ο κ. Ιερώνυμος δεν έχει πρόβλημα με τον υπουργό Παιδείας, αλλά με το σύνολο μιας κυβέρνησης, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει το παλιό αίτημα της αποδέσμευσης της Πολιτείας από τη χειραγώγηση της Εκκλησίας. Αλλά και η αποκάλυψη των κρυφών εξομολογήσεων του κ. Καμμένου, τον οποίο εμφάνισε να του απευθύνεται δακρυσμένος, λέγοντας «αν μου πείτε, Μακαριότατε, εγώ ρίχνω την κυβέρνηση αύριο το πρωί», στην ουσία έκοψε τη συνεννόηση ακόμα και με τους Ανεξάρτητους Ελληνες», αναφέρει - μεταξύ άλλων - το άρθρο της «Εφ.Συν.».

Με βάση τα παραπάνω, δεν μπορεί κανείς πλέον να μιλάει παρά μόνο για μια καλοστημένη και άρτια ενορχηστρωμένη επιχείρηση σπίλωσης τόσο της Ορθοδοξίας όσο και του επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας.