ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Το νέο δόγμα της κυβέρνησης Τσίπρα: Πάρτε ψίχουλα, πριν σας... ξυρίσω κόντρα!

Το νέο δόγμα της κυβέρνησης Τσίπρα: Πάρτε ψίχουλα, πριν σας... ξυρίσω κόντρα!

Επειδή πολύς ντόρος γίνεται ήδη για όλα αυτά τα όμορφα και ωραία που υποσχέθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας ως προς το έκτακτο βοήθημα, τα στελέχη της Κουμουνδούρου βγαίνουν και επιτίθενται σε όσους δεν ασπάζονται τις απόψεις της πρωθυπουργάρας μας, κάνοντας λόγο ακόμη και για «κακεντρέχεια».

Όμως, επειδή «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά», όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, θα πρέπει τα παιδιά της πλατείας και των κοινωνικών κινημάτων να βουτούν τη γλώσσα τους λίγο περισσότερο μέσα στο μυαλό τους, προτού αποφασίσουν τι θα πουν. Πόσο δε μάλλον, όταν γνωρίζουν ως και οι πέτρες ότι αυτό το περιβόητο «έκτακτο βοήθημα» δεν είναι τίποτε περισσότερο από αυτό που λέμε συχνά: «Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του».

Η δε κυβέρνηση προσπαθεί με ιδιαίτερη σπουδή να κρύψει, ως άλλη όρνιθα τις ακαθαρσίες της, τη νέα φάκα που ετοιμάζει για τους Έλληνες, που από την 01/01/2017 θα δουν το βιοτικό τους επίπεδο να αλλάζει ξανά προς το χειρότερο, με νέα μέτρα – «φωτιά».

Και μέσα σε όλα ακριβαίνει κι ο καφές! Ρε λεβέντες εκεί στην κυβέρνηση, ειλικρινά τι... πίνετε και δεν μας δίνετε; Βάλτε φόρο και στον αέρα που αναπνέουμε, έχετε περιθώριο!

Κι έχεις κι εκείνον τον απίστευτο τυπάκο – τον Τόμσεν μωρέ! – να λέει τα δικά του και να «μπλογκάρει» ο ερίφης, λέγοντας ότι «το ΔΝΤ δεν ζητάει επιπλέον λιτότητα».

Γελάνε και οι πέτρες, μάστορα! Εσύ δεν ήσουν αυτός που ερχόσουν μαζί με τους άλλους τους δύο τους χαρτογιακάδες επί 6,5 σχεδόν χρόνια και απαιτούσες «γην και ύδωρ»;

Τελοσπάντων... Πάμε πίσω στα δικά μας: Ο Τσίπρας μοιράζει στον ελληνικό λαό ένα ξεροκόμματο από το περίσσευμα Ελπίδας που ακόμη έρχεται (χάθηκε στο δρόμο κι αυτή). Η εξήγηση είναι απλή: Μετά το «χάπι» της Ελπίδας, έρχεται το κόντρα ξύρισμα των Ελλήνων. Μα το λεπίδι έχει πια στομώσει και το μόνο που θα κάνει είναι να ανοίξει νέες πληγές.

Οι τσέπες των Ελλήνων, Αλέξη Τσίπρα, πρωθυπουργέ της περίσσειας Ελπίδας, έχουν αδειάσει. Έστω κι αν εσύ και η κυβέρνησή σου μας ταΐζετε «αριστερό σανό» με τη σέσουλα!

Πάντα τέτοια, Αλέξη!

Σχετικές ειδήσεις