ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Αποκάλυψη: Ποιον υπουργό απειλούσε να τον φάει το... σκοτάδι και τον έσωσε η Eldorado

Αποκάλυψη: Ποιον υπουργό απειλούσε να τον φάει το... σκοτάδι και τον έσωσε η Eldorado

Τον είχαν για «έξω φύλα ρούχα» και τελευταία στιγμή τον έσωσε η κρίση με την Eldorado

Στην μπούκα είχαν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, με τον απόηχο αυτής της κατάστασης να φτάνει αλλά και να επηρεάζει την γνώμη του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, όπως λένε στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, ο Υπουργός Περιβάλλοντος δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο ιδιαίτερο έργο σε ένα πολύ ευαίσθητο επικοινωνιακά Υπουργείο, ενώ ταυτόχρονα με τον τρόπο που επικοινωνεί τις απόψεις και το έργο του, να εκφράζει «νωχελικότητα και στασιμότητα» που χαρακτηρίζει συνολικά την κατάσταση και τις εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ELDORADO

Εκείνο όμως που φαίνεται να έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τον Τσίπρα, είναι η εικόνα του Υπουργού Περιβάλλοντος που έχει φτάσει στα αυτιά του, στις μεταμεσονύκτιες δημόσιες εμφανίσεις του, σε πολλές από τις οποίες εμφανίζεται ιδιαίτερα... εύθυμος και χαρούμενος.

Τις όποιες σκέψεις του πρωθυπουργού όμως για αντικατάσταση του Γιώργου Σταθάκη σε πιθανό ανασχηματισμό ή ακόμα και χωρίς ανασχηματισμό, ήρθε να... φρενάρει η εξέλιξη με την Ελντοράντο.

Συγκεκριμένα, οι επικοινωνιολόγοι του πρωθυπουργού, τον συμβούλευσαν να αναβάλλει οποιαδήποτε σκέψη –ακόμα και για... παρατηρήσεις- είχε για το μέλλον του Γιώργου Σταθάκη στην κυβέρνηση, καθώς κάτι τέτοιο θα φαινόταν στα μάτια του κόσμου σαν υπαναχώρηση του πρωθυπουργου στις πιέσεις και τις «απαιτήσεις» άλλων κέντρων λόγω της κόντρας του Σταθάκη με την Ελντοράντο.

Έστω και από... σπόντα λοιπόν, οι εξελίξεις στην Χαλκιδική έσωσαν προς το παρόν τον Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος με την σειρά του αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα της κατάστασης, αποφάσισε να εμφανίζεται πλέον πιο διαλλακτικός και με διάθεση για υποχωρήσεις στο όλο θέμα.