ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μας δουλεύει ο Τσίπρας: Οδηγούμε με ασφάλεια τη χώρα στην έξοδο από την κρίση

Μας δουλεύει ο Τσίπρας: Οδηγούμε με ασφάλεια τη χώρα στην έξοδο από την κρίση

Είναι – το λιγότερο - απίστευτο πώς σε μια τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία για τους Έλληνες και την ταλαίπωρη αυτή χώρα που βρίσκεται ήδη στον έβδομο χρόνο των Μνημονίων, ο πρωθυπουργός εκδίδει μια ανακοίνωση με αφορμή την εκλογική νίκη τωνΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πριν από δύο χρόνια, για να αποδώσει τα εύσημα στον εαυτό του και την κυβέρνησή του, υποστηρίζοντας ότι θα βγάλουν την χώρα από την κρίση!

Αναφέρει ο κ. Τσίπρας: «Σήμερα κλείνουν δύο χρόνια από τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015. Τις εκλογές που μας έδωσαν, για δεύτερη φορά, την εντολή να βγάλουμε εμείς τη χώρα από την κρίση. Εμείς και όχι το παλιό, φθαρμένο και διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας, που έφτασε τη χώρα στη χρεοκοπία και μας έβαλε στην οδυνηρή περιπέτεια των μνημονίων».

Δηλαδή, συγγνώμη κιόλας: το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου δεν ψήφισε μνημόνιο; Γιατί εδώ ο πρωθυπουργός επιχειρεί να παραλλάξει την πραγματικότητα.

Όμως δεν σταματάει μόνο εκεί: «Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση, μόλις έξι μηνών, είχε το ηθικό σθένος να ξαναθέσει εαυτόν στην κρίση του λαού, δεδομένου ότι είχε στο τραπέζι μια δύσκολη συμφωνία, ως αποτέλεσμα μιας σκληρής διαπραγμάτευσης και ενός επώδυνου συμβιβασμού. Για πρώτη φορά έγινε σεβαστό το δικαίωμα του λαού να γνωρίζει πριν αποφασίσει. Να προσέρχεται στην κάλπη μετά τη συμφωνία και όχι πριν. Να αποφασίζει ποιος θα κυβερνήσει με όλα τα δεδομένα γνωστά».

Δυστυχώς, αυτή και μόνη αυτή η πρόταση καταδεικνύει πώς εκλαμβάνει ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, όταν το περήφανο «όχι» των Ελλήνων μετατράπηκε εν μία νυκτί σε ένα ταπεινωτικό «ναι», το οποίο οδήγησε στον επώδυνο συμβιβασμό και κατά συνέπεια στο «Μνημόνιο 3»!

Και συνεχίζει ο κ. Τσίπρας: «Ο λαός μας αποφάσισε ότι αυτοί που έχουν τη βαριά ευθύνη της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, που σπατάλησαν την ανάπτυξη των πρώτων χρόνων του ευρώ σε θαλασσοδάνεια και χρηματιστηριακές φούσκες, αφήνοντας τη μεγάλη πλειοψηφία απροστάτευτη, αυτοί που με μεγάλη ευκολία και χωρίς λαϊκή εντολή, μας έβαλαν βαθιά μέσα στη δίνη των μνημονίων που έφεραν ύφεση, αποεπένδυση και καταστροφή, δεν έχουν ούτε το ηθικό έρεισμα να παριστάνουν τους σωτήρες, ούτε την πολιτική αξιοπιστία για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Αυτά τα δύο χρόνια δουλέψαμε σκληρά αντιμετωπίζοντας μεγάλες φουρτούνες. Πολλές φορές αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, έχοντας όμως πάντα στο μυαλό μας τον μεγάλο στόχο: Να κρατήσουμε το τιμόνι σταθερά για να οδηγήσουμε με ασφάλεια τη χώρα σε ξέφωτο, με τις λιγότερες δυνατές πληγές για την κοινωνική πλειοψηφία».

«Σήμερα που βρισκόμαστε στη μέση της θητείας, μπορούμε πια να βλέπουμε καθαρά τον ορίζοντα. Είμαστε ακόμη στο νερό και κολυμπάμε, αλλά το κεφάλι μας είναι έξω. Παίρνουμε ανάσες και βλέπουμε καθαρά τη στεριά. Είναι κοντά μας. Σε έναν χρόνο από σήμερα, θα κλείνουμε τα τρία χρόνια αλλά θα έχουμε ήδη αφήσει πίσω μας τα μνημόνια. Και θα έχουμε μπροστά μας έναν ακόμη χρόνο, το πιο δημιουργικό της θητείας μας, για να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας για μια νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα της δίκαιης ανάπτυξης. Την Ελλάδα της κοινωνικής προκοπής και της δικαιοσύνης. Την Ελλάδα που αξίζει σε εμάς και κυρίως στη νέα γενιά αυτού του τόπου. Αξίζει τον κόπο να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για να κάνουμε πράξη το όραμά μας».

Πόση «περηφάνεια» θα αντέξουμε ακόμα, κύριε πρωθυπουργέ; Ήμαρτον!

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων