ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Προς πρώην βουλευτές: Τα «κερατιάτικα» που χρωστάτε στον Ελληνικό Λαό, εσείς θα τα δώσετε πίσω ποτέ;

Προς πρώην βουλευτές: Τα «κερατιάτικα» που χρωστάτε στον Ελληνικό Λαό, εσείς θα τα δώσετε πίσω ποτέ;

Αναδρομικά βουλευτών | Ειδήσεις: Πόσο παραλογισμό μπορούμε να αντέξουμε ακόμη, αδέρφια! Διανύουμε ήδη τον έβδομο χρόνο των Μνημονίων και κάποιοι πρώην «εθνοπατέρες» - 160 τον αριθμό – όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ζητούν αναδρομικά ύψους 15 εκατ. ευρώ, γιατί θεωρούν ότι το κράτος τους τα… χρωστάει!

Αλήθεια, ρε λεβέντες – και με το συμπάθιο κιόλας – έχετε αναρωτηθεί τι θα μπορούσατε να κάνετε με τον «μπεζαχτά» που ζητάτε ως μπαξίσι, έτσι για το… «ονόρε»; Σας έχει περάσει από το μυαλό, άραγε, ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε με αυτά τα χρήματα να υπάρχουν περισσότερα γεύματα για συνανθρώπους μας που υποφέρουν; Να φτιαχτεί ένα σχολείο, ένας φορέας, μια δομή αλληλεγγύης κάτι τελοσπάντων σωστό και αποτελεσματικό σε τούτη την ταλαίπωρη χώρα; Τι σας λέμε τώρα, ψιλά γράμματα...

Όμως, ειλικρινά, τώρα: Έχετε βολτάρει στις εκλογικές περιφέρειές σας που τόσα χρόνια αραδιάζατε, κατά πως φαίνεται, κατά μυριάδες τα ψέματα και τις κούφιες υποσχέσεις, για να δείτε πώς ζει ο κόσμος;

Έχετε το ψυχικό θάρρος, το σθένος, να κοιτάξετε αυτό τον κόσμο στα μάτια και να του πείτε ότι ζητάτε τα προβλεπόμενα και τα δέοντα; Γιατί, εάν υπήρχε καταδίκη για το πολιτικό ψέμα, θα έπρεπε να είχατε δώσει ό,τι έχετε και δεν έχετε, για να εξαγνιστείτε!

Τόσα χρόνια χύνατε «κορόμηλο» τα κροκοδείλια δάκρυα για τον «φτωχό κι αδικημένο λαό» και τώρα, ως άλλοι Μαυρογιαλούροι και Γκρούεζες έρχεστε να ζητήσετε και τα ρέστα. Γιατί, πώς να το κάνουμε, οι χαρακτήρες της θρυλικής ταινίας «Υπάρχει και φιλότιμο» με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα και Διονύση Παπαγιαννόπουλο ζουν και βασιλεύουν εν έτει 2017.

Εκείνο που δεν υπάρχει – κι ούτε πρόκειται να υπάρξει - είναι αυτό το ρημάδι το φιλότιμο. Δεν σας χρωστάει κανείς, κύριοι, αντιθέτως χρωστάτε εσείς σε εμάς, τους πολίτες: Την ψυχική οδύνη και την ηθική βλάβη που βιώνουμε εδώ και μία επταετία, εξαιτίας των αποφάσεών σας.

Αυτές κοστίζουν πολύ παραπάνω από τα 15 εκατομμύρια που ζητάτε. Όσοι από εσάς δε έχετε θητεύσει ως δικηγόροι, ψάξτε λίγο τον όρο «ανήκεστος βλάβη» και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Δυστυχώς, είστε μικροί, λίγοι και μικροπρεπείς. Και στους μικρούς και τους λίγους, τους πρέπει ένα και μόνο πράγμα: Η απαξίωση.

Σχετικές ειδήσεις