ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα: Τι γυρεύει ο Σουλτάνος στην Αθήνα;

Επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα: Τι γυρεύει ο Σουλτάνος στην Αθήνα;

Τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο Ταγίπ Ερντογάν με τις ισχυρές δυνάμεις είναι πολλά - Η επίσκεψή του στην Αθήνα είναι μια ευκαιρία για τον ίδιο να στείλει τα μηνύματά του κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και στους Γερμανούς.

Η ανησυχία για την εν γένει συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογάν είναι έκδηλη. Κυρίως από τους αμερικανούς αξιωματούχους που όπως σημειώνουν υπάρχει δυσκολία συνεννόησης... Η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζεται αποφασισμένη να διατηρήσει κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία καθώς θεωρεί πως μόνο έτσι μπορούν να συζητούνται τα προβλήματα και οι διαφορές.

Στη συνάντηση θα τεθούν και θα συζητηθούν πολλά ζητήματα, μεταξύ των οποίων το προσφυγικό, το Κυπριακό, το θέμα της ατμοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη καθώς και της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη.

Όλα όμως θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά του Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στη Ελλάδα και κυρίως στη Θράκη.

Αυτό το ζήτημα, της συμπεριφοράς Ερντογάν, ξεπερνά τα διπλωματικά πρωτόκολλα αφού είναι γνωστό ότι ο Σουλτάνος αρέσκεται στο να δημιουργεί εντυπώσεις κάτι που αποδείχθηκε και κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες με πρωταγωνιστές και τους μπράβους του.

Το μείζον ζήτημα είναι αν η ελληνική πλευρά θα «τσιμπήσει» από ενδεχόμενους λεονταρισμούς του Ερντογάν ή αν θα τον αφήσει να εκτεθεί μόνος του..