ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Αποκλειστικό: Άγριος «πόλεμος» Μαξίμου - Αβραμόπουλου για ένα... γεύμα!

Αποκλειστικό: Άγριος «πόλεμος» Μαξίμου - Αβραμόπουλου για ένα... γεύμα!

Επίσκεψη Γιούνκερ | Ειδήσεις: Οι πληροφορίες είναι αξιόπιστες (guarantee) και θέλουν τον Έλληνα Eπίτροπο, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, να είναι έξαλλος γιατί όπως μαθαίνουμε αποκλείστηκε από το άτυπο γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τιμήν του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Καταστασιόν απελπιστίκ, επί το... λαϊκότερον.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Εχθές είχαν προσκληθεί σε γεύμα, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Μαργαρίτης Σχινάς, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και δυο - τρεις διπλωματικοί σύμβουλοι του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας και του Γιούνκερ.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι στο γεύμα δεν προσκλήθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαική Ένωση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος εθιμοτυπικά συνοδεύει τον Γιούνκερ στην επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Με «παρέμβαση» της κυβέρνησης ζητήθηκε - την τελευταία στιγμή - να μην είναι στο γεύμα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Γιατί άραγε;

Διότι το όνομά του εμπλέκεται στα υπο διερεύνηση σκάνδαλα στο χώρο της υγείας.

Θυμίζουμε ότι το όνομα του κ. Αβραμόπουλου είχε μπει στην κάλπη για την εξεταστική για την υπόθεση Novartis, ενώ ο ίδιος είχε εκδόσει ανακοίνωση εις την οποία έκανε λόγο για νοσηρά μυαλά που έστησαν σκευωρία.

Όπως αντιλαμβάνεστε στο γεύμα μπήκε βέτο και μάλιστα σκληρό. Άλλωστε από το Μαξίμου έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα τηρήσουν σκληρή γραμμή έναντι όλων όσοι εμπλέκονται έστω και με αποχρώσες ενδείξεις γύρω από ζητήματα διαφθοράς. Άλλωστε το μέγαρο Μαξίμου είναι γνωστό ότι εντάσσει στην ίδια «πολιτική συνομοταξία» τους περισσότερους εκ των δέκα που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Έτσι λοπόν ο κ. Αβραμόπουλος δεν παραβρέθηκε και όπως μαθαίνουμε φέρεται να είναι έξαλλος με αυτή την εξέλιξη.

Το πώς θα αντιδράσει είναι άγνωστο... Συμβαίνουν αυτά στην πολιτική.