ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Διάγγελμα Τσίπρα: Η Οδύσσεια, η Ιθάκη και στο βάθος... Σκουρλέτης

Διάγγελμα Τσίπρα: Η Οδύσσεια, η Ιθάκη και στο βάθος... Σκουρλέτης

Έξοδος από τα μνημόνια: H Οδύσσεια είναι το δεύτερο μεγάλο ηρωικό έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας μετά την Ιλιάδα - Αν και μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πώς και που θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα χρησιμοποιηθεί το αφήγημα της Οδύσσειας για να περιγραφεί η επιστροφή στην κανονικότητα.

Είναι λοιπόν σχεδόν βέβαιο ότι ο κύριος Τσίπρας θα ξεδιπλώσει το αφήγημα της Οδύσσειας για να περιγράψει τις θυσίες του ελληνικού λαού, τους... μνηστήρες που όλα αυτά τα χρόνια μας ταλαιπώρησαν, αλλά και την επιστροφή στην Ιθάκη, όπως την περιέγραψε και ο μεγάλος ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης.

Εκ των παραπάνω συνειρμών γίνεται σαφές ότι το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα θα γίνει από το νησί της Ιθάκης για να προσδώσει στην έξοδο τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και τον απαραίτητο, υψηλό συμβολισμό...

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Τσίπρα: Η έξοδος από τα μνημόνια και η αντεπίθεση με φόντο τις κάλπες

Μέχρι εδώ όλα καλά. Πάμε για Τρίτη 21/08/2018 το διάγγελμα και τις αμέσως επόμενες ημέρες ο ανασχηματισμός.

Εδώ όμως τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται.

Το μεγάλο αγκάθι για τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πως είναι ο Πάνος Σκουρλέτης.

Εδώ οι πληροφορίες επιμένουν πως ο Αλέξης Τσίπρας τον θέλει να αναλάβει το κόμμα, ως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να επιθυμεί ο κ. Σκουρλέτης.

Διαβάστε επίσης:

Έξοδος από τα μνημόνια: Τρία μνημόνια - Οκτώ χρόνια «αίμα», φόροι και περικοπές

Ο λόγος της μετακίνησης Σκουρλέτη είναι απλός: Θα βρεθεί στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης εξαιτίας της τραγωδίας στο Μάτι, αλλά και εξαιτίας των μηνύσεων που έχουν καταθέσει για το θέμα οι οικογένειες των θυμάτων.

Αυτή η εβδομάδα που διανύουμε θα έχει τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον.