ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ο Πάγκαλος «ξαναχτυπά»: «Βρίσκομαι κάτω από τα όρια της φτώχειας – Ζω με 370 ευρώ το μήνα!»

Ο Πάγκαλος «ξαναχτυπά»: «Βρίσκομαι κάτω από τα όρια της φτώχειας – Ζω με 370 ευρώ το μήνα!»

Ήταν 21 Σεπτεμβρίου του 2010, όταν στην Ελλάδα του Μνημονίου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή εκστόμισε τη γνωστή πλέον φράση «μαζί τα φάγαμε». Μία φράση που σημάδεψε τον πολιτικό βίο της χώρας.

Σήμερα, εν έτει 2018 ο Θεόδωρος Πάγκαλος «ξαναχτυπά», προκαλώντας για ακόμη μία φορά την κοινή γνώμη.

Ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει πως ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας! Μάλιστα, εκφράζει την επιθυμία του να δει κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος όσους ευθύνονται για τη δραματική (;) κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Παράλληλα, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» εμφανίζεται αιχμάλωτος μέσα στην ίδια του την πατρίδα, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να πάει κάπου, καθώς όπως αναφέρει, δεν έχει χρήματα!

«Να βγω να πάω πού; Και πώς να βγω; Με τι χρήματα; Από τη μία κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα από ακροδεξιά και ακροαριστερά υποκείμενα. Από την άλλη, η βουλευτική μου σύνταξη ανέρχεται στο ποσό των 370 ευρώ», λέει χαρακτηριστικά.

«Εδώ και πέντε χρόνια μου έχουν κατασχέσει τη σύνταξη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τους έχω τηλεφωνήσει πολλές φορές και ούτε μία δεν μου έχουν απαντήσει με σαφή τρόπο. Μη με ρωτάτε πώς ζω. Βρίσκομαι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος. Θα προσφύγω στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα τους κάνω δίκες και θα το γλεντήσουμε όλοι μαζί μετά τις εκλογές», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Θεόδωρος Πάγκαλος!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν πολλά...

Ποιος κ. Πάγκαλε βρίσκεται εγκλωβισμένος στην ίδια του την πατρίδα; Εσείς ή ο ελληνικός λαός;

Ποιος ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας; Εσείς, που «μαζί τα φάγαμε» ή χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά;

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους κ. Πάγκαλε! Πέρασαν οι ημέρες του «μαζί τα φάγαμε»!

Καιρός να δείτε στα μάτια, πραγματικά, εκείνους που σήμερα περιμένουν στα συσσίτια για ένα πιάτο φαγητό! Εκείνους που πραγματικά ζουν με 300 ευρώ το μήνα. Εκείνους που εσείς κατηγορήσατε ότι «τα φάγατε μαζί»!