ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου: Από το «ξεφορτώσου τον Πάνο», στο «που ΄σαι Θανάση;»

Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου: Από το «ξεφορτώσου τον Πάνο», στο «που ΄σαι Θανάση;»

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος: Παράλληλα με την επιχείρηση «Ξεφορτώσου τον Πάνο» σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου άλλη μία: «Πού ‘σαι Θανάση»... Στην αναζήτηση συμμάχων όχι μόνο για τις μάχες της Βουλής αλλά κυρίως για εκείνη των εκλογών, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και την ΔΗΜΑΡ εκμεταλλευόμενοι και την εσωκομματική γκρίνια στο ΚΙΝΑΛ.

Το σημαντικότερο σημείο τριβής στην Χαριλάου Τρικούπη είναι η στάση που θα κρατήσουν οι ΔΗΜΑΡίτες στην επικείμενη επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δεν έχει ξεκαθαρίσει την θέση του αλλά όλα δείχνουν ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία χωρίς όμως να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης (προς ώρας) στην κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή: Το πρωί της Κυριακής η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου - Οριστικό διαζύγιο ή νέα κωλοτούμπα;

Η γκρίνια βέβαια πηγαίνει πολύ πίσω και πηγάζει στα χαμηλά ποσοστά του ΚΙΝΑΛ και την στάση της Φώφης Γεννηματά η οποία δείχνει πως θα αποκλείσει αρκετά στελέχη της ΔΗΜΑΡ από τις εκλόγιμες θέσεις έτσι ώστε να προωθήσει τους καθαρόαιμους ΠΑΣΟΚους.

Από το σχέδιο δεν εξαιρείται ούτε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιας και το σενάριο θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας δεν φαίνεται να επαληθεύεται. Για εκεί σύμφωνα με τις πληροφορίες προορίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε μια προσπάθεια της προέδρου να περιορίσει τα εσωκομματικά της προβλήματα.

«Οι σχέσεις τους είναι στο χειρότερο σημείο. Σε αυτό συμβάλει και το γεγονός πως η Φώφη όταν κάποιος τολμήσει να εκφραστεί θετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ έστω και στα επιμέρους ζητήματα, τον κατηγορεί για φιλοσυριζαίο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν απομακρυνθεί με δική τους απόφαση αρκετά παλαιά και έμπειρα στελέχη που είναι πολύτιμα στο δρόμο προς τις εκλογές» μας μεταφέρει στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη που επίσης είναι αποστασιοποιημένο το τελευταίο διάστημα. Συμπληρώνει δε πως «προσωπικά θεωρώ πως η ΔΗΜΑΡ θα βρει φόρμουλα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος και των δύο».

«Από μήνες έχω μιλήσει με τον Θανάση και του έχω πει την άποψη μου ότι δεν έχει κανέναν λόγο να βρίσκεται στο ΚΙΝΑΛ. Η τακτική της Γεννηματά είναι αδιέξοδη. Είμαι σίγουρος πως εν τέλει θα τα βάλουν κάτω με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα βρουν τρόπο συνεργασίας» σχολίαζε πριν λίγες μέρες ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ που απομακρύνθηκε μετά την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της ΔΗΣΥ. «Δεν αποκλείεται στον επόμενο ανασχηματισμό να δούμε στελέχη της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την συνεργασία» προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα! Φεύγει ο Καμμένος από το ΥΕΘΑ; Αυτός αναλαμβάνει υπουργός

Η εκτίμηση αυτή δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Άλλωστε στις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι το άνοιγμα στην κεντροαριστερά με στελέχη όπως ο... αειθαλής Νίκος Μπίστης. Σε αυτό το σχέδιο χωράει και η ΔΗΜΑΡ και πολύ περισσότερο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί κυβερνητικά εφόσον κλείσει η συμφωνία. Και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ φέρεται να γνωρίζει πως η συνεργασία τους με το ΠΑΣΟΚ είναι με ημερομηνία λήξης η οποία απειλεί ευθέως το κόμμα του. Θυμίζεται πως αυτή η συνεργασία είχε φέρει την ρήξη στην Αγίου Κωνσταντίνου με 111 κομματικά στελέχη να αποχωρούν και να στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Μεταξύ εκείνων και ο σημερινός υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης ο οποίος είναι ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Φυσικά μια τέτοια συνεργασία δεν θα είναι αναίμακτη καθώς είναι δημόσια διατυπωμένες οι θέσεις στελεχών κατά του ΣΥΡΙΖΑ όπως του Δημήτρη Χατζησωκράτη ο οποίος επίσης δεν έχει κρύψει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι αντιμετωπίζεται ως «μουσαφίρης» από το ΠΑΣΟΚ.