ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Αυτοί είναι οι νεκροί από τις μολότοφ κ. Κυρίτση

Αυτοί είναι οι νεκροί από τις μολότοφ κ. Κυρίτση

Η βία πρέπει να είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται. Είτε προκαλείται από ακροδεξιούς είτε από ακροαριστερούς, είτε από ανθρώπους οι οποίοι καπηλευόμενοι το όνομα της Δημοκρατίας προσπαθούν να καλύψουν τις αποτρόπαιες πράξεις τους πίσω από το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της αντίδρασης.

Η άγνοια, η απαξίωση αλλά και η διαγραφή από την μνήμη κάποιων, γεγονότα που στέρησαν τη ζωή ανθρώπων και συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, καλό θα ήταν να μην ξεχνιούνται. Στις 5 Μαΐου του 2010 στην οδό Σταδίου 23 τρεις κουκουλοφόροι σπάνε τα τζάμια της Marfin Bank. Πετάνε εντός του υποκαταστήματος μολότοφ κι ένα μπουκάλι βενζίνη. Από τους οκτώ εργαζόμενους που βρίσκονταν στην τράπεζας, καταφέρνουν να βγουν εκτός μόνο οι πέντε. Η 32χρονη έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης 36 ετών και η 32χρονη Παρασκευή Σούλια εγκλωβίζονται στις φλόγες και βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Έτσι για όσους δεν θυμούνται κ. Κυρίτση, οι τρεις παραπάνω άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από μολότοφ. Τρεις νέοι άνθρωποι που δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να εργάζονται για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους. Τρεις νέοι άνθρωποι οι οποίοι έκαναν το λάθος να βρίσκονται στο χώρο εργασίας τους, την ώρα που κάποιοι ήθελαν να αποδείξουν τα δημοκρατικά τους αισθήματα με την πυρπόληση του κέντρου της Αθήνας.

Καλό θα ήταν λοιπόν όταν κ. Κυρίτση θέλει να υπερασπιστείτε, ένα νομοθέτημα που φέρνει προς ψήφιση το κόμμα του να μην ισοπεδώνει τα πάντα. Στην προκειμένη περίπτωση με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, δεν υπάρχουν αντιδράσεις μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και στο φινάλε την πληρωμένη απάντηση στη τοποθέτηση του που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων την πήρε από τον σύντροφο του και πρώην υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη ο οποίος είπε: «Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ. Είναι η Marfin και ξέρω ότι δεν πιάστηκαν οι εγκληματίες. Είχαμε τρία θύματα».

Σχετικές ειδήσεις