ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Τους πληρώσαμε για να μας βουλιάξουν

Τους πληρώσαμε για να μας βουλιάξουν

Αποκάλυψη που σοκάρει: Από το 1999 μέχρι το 2009 πληρώσαμε 286.050.655 ευρώ σε ξένους οίκους και τράπεζες για τις χρηματοοικονομικές τους συμβουλές που αφορούσαν κυρίως πωλήσεις κρατικής περιουσίας.

Τελικά μέχρι στιγμής έχουμε μαζέψει μόνο 800.000.000 ευρώ από όλες αυτές τις συμβουλές των ξένων.

Δηλαδή μας έχουν κοστίσει οι ιδέες τους το ¼ αυτών που πουλήσαμε.

Και το ωραιότερο απ’ όλα είναι ότι όλοι αυτοί οι καλοί μας σύμβουλοι που τα άρπαξαν χοντρά από την Ελλάδα, είναι αυτοί που σήμερα ξεφτιλίζουν τη χώρα μας διεθνώς, την χαρακτηρίζουν καμένο χαρτί για τις αγορές και ένα κράτος άξιο μόνο για τα σκουπίδια της Ευρωζώνης.

Θαυμάστε τώρα ποιοι είναι αυτοί οι καλοί μας σύμβουλοι και ρίξτε μαζί και 10 φάσκελα στις κυβερνήσεις Σημίτη και Κωστάκη Καραμανλή που καλοτάιζαν αυτά τα κοράκια του διεθνούς καπιταλισμού.

10, 4 εκατομ. ευρώ δόθηκαν από την εθνική τράπεζα στην UBS Warburg και 19, 075.600 ευρώ δόθηκαν στην Merrill Lynch για την μετοχοποίηση κεφαλαίων ελληνικών εταιρειών, όπως ο ΟΤΕ η ΕΥΔΑΠ και τα ΕΛΠΕ. Οι Goldman Sachs και η JP Morgan πήραν 7.000.000 ευρώ για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο Αθηνών της ΑΤΕ, ενώ η Morgan Stanley, πήρε 2.000.000 ευρώ για τις συμβουλές της για την διάθεση του 10% των μετοχών του ΟΤΕ το 2005.

Επίσης τα άρπαξαν χοντρά από το ελληνικό δημόσιο για τις σωτήριες συμβουλές τους», οι Credit Suisse First Boston, η Salomon Smith Barney, η Deutsche Bank και οι Rothschild της Νέας Υόρκης.

Η σούμα από όλα αυτά τα λεφτά που δώσαμε στους ξένους συμβούλους φτάνει 400.000.000 ευρώ τα οποία σήμερα εισπράττουμε με τις καταγγελίες και τον χαρακτηρισμό της Ελλάδας σαν τη χώρα σκουπίδι για την Ευρώπη.

Δεν ήξερες δεν ρώταγες; Αλλά ποιος θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα;