ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ποιος θα καπελώσει το… αντιδεξιό μέτωπο;

Ποιος θα καπελώσει το… αντιδεξιό μέτωπο;

Ο Τσίπρας θα παίξει με το δίπολο «Δεξιά – Αριστερά».

Βλέπει ότι η Φώφη Γεννηματά δεν μπορεί να συσπειρώσει την εκλογική δεξαμενή του παλαιού ΠΑΣΟΚ. Άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – πλην των γνωστών ορφανών – δεν υπάρχουν για να προσεγγίσει. Προφανώς και γνωρίζει ότι ο Τζουμάκας, ο Ραγκούσης και ο Μπίστης δεν θα τους φέρουν ψήφους.

Τους εντάσσει στην προοδευτική συμμαχία μόνο για λόγους συμβολικούς. Στέλνει μήνυμα στους πολίτες: «Αν θέλετε να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ, ελάτε σε ‘μένα». Αυτή είναι η ταμπακιέρα του περίφημου προοδευτικού μετώπου με βασικό στόχο η ήττα να καταστεί διαχειρίσιμη και να μην προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος την επόμενη μέρας.

Αν η ήττα είναι σαρωτική ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει σοβαρό πρόβλημα παραμονής στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς ο πρωθυπουργός παίζει το χαρτί της δημιουργίας των εντυπώσεων, ότι το αντιδεξιό μέτωπο το εκφράζει αυτός και μόνον αυτός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Επιχειρεί να παρουσιάσει την εικόνα ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν μπορεί να σταματήσει την επέλαση της «επάρατου δεξιάς». Το «χαρτί» αυτό το έπαιξε επιτυχημένα ο Ανδρέας Παπανδρέου, με τα «χρονοντούλαπα της Ιστορίας».

Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά τείνει να μετατραπεί σε ουρά της ΝΔ σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο ενδεχόμενο μιας μετεκλογικής συνεργασίας με την Πειραιώς. Όμως άλλες εποχές την δεκαετία του ’80 και άλλες ισορροπίες. Δεν είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα υπάρξει ρεύμα ΠΑΣΟΚ υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και το 2015, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο μέγιστο σημείο των υποσχέσεών του για κατάργηση των μνημονίων και σεισάχθεια, τα ποσοστά του δεν ήταν ανάλογα με τη δυναμική του. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν τον εμπιστεύθηκε στην πλειονότητά του.

Είναι άλλο να έχει την αύρα του Ανδρέα κι άλλο να τον μιμήσε…

Διαβάστε επίσης: Το άγνωστο παρασκήνιο της απόφασης Θεοχαρόπουλου να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ

Πιστεύετε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα επηρεάσει την ψήφο των πολιτών;
newsbomb

Σχετικές ειδήσεις