ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, το 2020, το 90% των αυτοκινήτων της διοργάνωσης θα είναι ηλεκτρικά

Στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, το 2020, το 90% των αυτοκινήτων της διοργάνωσης θα είναι ηλεκτρικά

Οι επόμενοι Ολυμπιακοί αγώνες θα είναι οι πιο εξηλεκτρισμένοι από πλευράς μετακινήσεων της ιστορίας χάρη στη γκάμα της Toyota.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι Ιάπωνες γενικά και οι ιθύνοντες της Toyota ειδικά έχουν βάλει ως στόχο να προχωρήσουν τις επίσημες μετακινήσεις σε ένα άλλο, εξηλεκτρισμένο επίπεδο. Έτσι λοιπόν η Toyota, ως επίσημος χορηγός των αγώνων, θα διαθέσει συνολικά 3.700 οχήματα, το 90% των οποίων θα είναι εξηλεκτρισμένα. Με στόχο την επίτευξη την επίτευξη των μικρότερων δυνατών εκπομπών ρύπων που έχουν επιτευχθεί στον τομέα αυτό Ολυμπιακούς και Παρα- Ολυμπιακούς αγώνες.

Για το σκοπό αυτό η μεγάλη ιαπωνική εταιρεία πέρα από το APM (Accessible People Mover) που είχε παρουσιάσει πριν από μερικούς μήνες παρουσίασε τώρα και τα επίσης ηλεκτρικά e-Palette και Concept-i.

Το πρώτο είναι ένα ηλεκτροκίνητο λεωφορειάκι για την κάλυψη μικρών αποστάσεων, το οποίο είναι αυτόματο 4ου επιπέδου, έχει χαμηλό δάπεδο και ηλεκτρική πλατφόρμα για τη διευκόλυνση όσων χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια.

Περισσότερα από 12 e-Palette θα εκτελούν συνεχής κυκλικές διαδρομές από τους χώρους διεξαγωγής των αθλημάτων στο Ολυμπιακό και Παρα- Ολυμπιακό χωριό, μεταφέροντας αθλητές και ανθρώπους της οργάνωσης.

Το ανανεωμένο Concept-i με τη σειρά του θα είναι το επίσημο αυτοκίνητο καθ’ όλη τη διάρκεια αφής της Ολυμπιακής φλόγας, ενώ θα είναι και το όχημα που θα προηγείται του Μαραθωνίου.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί περισσότερες φωτογραφίες:

Σχετικές ειδήσεις