Το Vision Mercedes Simplex αποτίνει φόρο τιμής στο παρελθόν

Newsbomb

Πριν από 118 χρόνια η Daimler Motoren Gesellschaft (όπως ονομαζόταν η εταιρία έως το 1936) είχε παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο που όμοιο του δεν είχε δει κανείς ποτέ πριν.

Του Γιάννη Σκουφή

Το αυτοκίνητο αυτό ήταν το Mercedes 35 S και με το επαναστατικό τότε σχήμα του θα άλλαζε τον τρόπο που σχεδιάζονταν τα αυτοκίνητα που έμοιαζαν περισσότερο με άμαξες και κάρα.

Το 35 S είχε παρουσιαστεί το 1901 στην διάρκεια της αγωνιστικής εβδομάδας στη Νίκαια είχε κυριαρχήσει και είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση χάρη στην ελαφριά του κατασκευή, καθώς ο κινητήρας του ζύγιζε μόλις 230 κιλά, ήταν τοποθετημένος χαμηλά και μπροστά, ενώ η μεγάλη μάσκα με το ψυγείο εξασφάλιζε την ψύξη του. Αν σας προκαλεί εντύπωση το βάρος του κινητήρα σημειώστε πως πρόκειται για έναν τετρακύλινδρο 5.913 κυβικών(!), ο οποίος απέδιδε μόλις 35 ίππους στις 1.000(!) στροφές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Το 35 S έγραψε το δικό του κεφάλαιο στην αυτοκινητοβιομηχανία καθώς θεωρείται το πρώτο μοντέρνο σπορ αυτοκίνητο, φτάνοντας τα 75 χλμ./ ώρα στη στάνταρ εκδοχή και τα 90 χλμ./ ώρα στην πιο ελαφριά. Κατασκευάστηκε μόλις από το 1901 έως το 1902, αλλά με το σχήμα του είχε θέσει τα θεμέλια για τα επόμενα αγωνιστικά που προέκυψαν έως το 1924.

Η Mercedes λοιπόν τιμά το 35 S με το πρωτότυπο που βλέπετε και ονομάζεται «Vision Mercedes Simplex». Το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην εκδήλωση Design Essentials που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Νίκαια της Γαλλίας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved